Sebastien Loeb face istorie: campion mondial WRC pentru a sasea oara!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 25.10.2009
Sebastien Loeb (Citroen) a reusit sa castige Raliul Marii Britanii in fata principalului sau adversar, Mikko Hirvonen. Francezul si-a adjudecat astfel al saselea sau titlu consecutiv in WRC, record absolut in istorie.

Esential

6 este numarul de titluri mondiale castigate de Loeb in cariera sa. Toate acestea au fost castigate consecutiv, din 2004 in 2009.

Sebastien Loeb a reusit sa faca istorie in motorsport, devenind astazi primul pilot din istoria Federatiei Internationale de Automobilism care castiga sase titluri consecutive intr-una dintre competitiile patronate de FIA. Francezul de la Citroen si-a adjudecat titlul WRC in 2009 castigand Raliul Marii Britanii in fata principalului sau adversar, Mikko Hirvonen.

Raliul Marii Britanii, a 12-a etapa a sezonului, a fost una fara istorie, Loeb conducand ostilitatile de vineri pana duminica. Chiar daca Hirvonen a reusit sa castige primele doua speciale ale zilei de duminica, dand semne ca poate sa revina in lupta pentru primul loc al etapei, care ar fi insemnat si castigarea primului sau titlu mondial, finlandezul de la Ford a fost oprit din lupta pentru recuperare in a treia speciala a ultimei zile de concurs, cand capota i s-a deschis in mers si a fost fortat sa opreasca masina si sa coboare. Avansul lui Loeb a crescut astfel de la 18 secunde la 1 minut si 25 de secunde, un timp care nu a mai putut fi recuperat pe ultima speciala a Raliului.

Loeb a castigat astfel cel de-al saptelea Raliu al sezonului si al 54-lea al carierei sale, completandu-si zestrea de titluri mondiale cu al saselea consecutiv.

articol in curs de actualizare

Comentarii (10)

  • vizionari
    Imi place ca sunteti niste vizionari.
    "Francezul de la Citroen si-a adjudecat titlul WRC in 2010 castigand Raliul Marii Britanii in fata principalului sau adversar, Mikko Hirvonen."
    Poate in 2009 :)
    4 0
  • vw e un jeg de masina
    Citroen - Creative Tehnologie
    6 4
  • Opinii
    Jos palaria Loeb-Elena! Jos palaria Citroen - WRC!
    11 0
  • Creative Tehnologie
    francezii astia castiga in wrc...castiga la le mans....castiga oriunde.....bv lor, ei tac si fac.

    Q: care e diferenta intre tehnologia grupului psa care rupe tot in competitii si grupul vag?

    R: De 7 ture, cum a fost la Le Mans.
    12 3
  • Francezii astia castiga tot si romanii cumpara masini germane cu tehnologie germana :):):):):):)
    8 2
  • cat poate tine ignoranta
    cand o sa intelegeti ca masinile despre care vorbiti mai sus nu au absolut nici o legatura cu cele de strada. de ce insitati in prostia voastra si nu intelegeti ca nemtii nu mai au nimic de demostrat.
    7 2
  • 330d
    ba dute ma cu skoda ta, mai bine imi cumpar dacie sau renault decat skoda....mi-ar fi si rusine sa deschid gura stiind ca am un avatar cu un turometru de skoda octavia din 90 toamna.
    2 8
  • bravo
    felicitari loeb.
    6 0
  • @bmw
    Tu ai mintea odihnita si te cred in stare.
    4 1
  • Citroen
    chiar ma bucur
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru