Sebastien Ogier a semnat cu Citroen: pilotul francez revine în cadrul echipei cu care a debutat în Campionatul Mondial de Raliuri

de Cornel Șocariciu
Vineri, 28.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul Sebastien Ogier revine în cadrul Citroen, echipa cu care a debutat în Campionatul Mondial de Raliuri în 2008. Francezul își dorește un titlul mondial și cu echipa din Satory.

În 2008, pilotul Sebastien Ogier devenea campion în cadrul clasei Junior WRC alături de Citroen. În același an, francezul făcea pasul cel mare alături de gruparea din Satory și debuta în cadrul WRC în etapa din Marea Britanie la volanul unui C4 WRC.

Ogier a petrecut patru sezoane în cadrul Citroen (2008 - 2011), iar în tot acest timp a reușit să câștige 7 etape din Campionatul Mondial de Raliuri. A urmat o perioadă excelentă pentru pilotul francez: 5 titlul de campion câștigate cu două echipe între 2013 și 2017 (Volkswagen și M-Sport). Cu trei etape înainte de finalul sezonului actual, Sebastien Ogier ocupă poziția a treia a clasamentului general provizoriu (-23 de puncte).

Iar din sezonul următor, Ogier se întoarce în cadrul Citroen. Oficialii încă nu au venit cu informații cu privire la durata contractului, însă voci apropiate spun că francezul a semnat pentru un sezon, cu posibilitatea extinderii perioadei pe încă un an sau doi.

Ogier își dorește un nou titlu, iar dacă reușita vine alături de Citroen devine al doilea pilot din lume care câștigă Mondialul de Raliuri cu trei echipe diferite.

Primul care a reușit această performanță a fost Juha Kankkunen.

"Au existat mai mulți factori care au influențat această decizie. Îmi place ideea de a lucra din nou cu oamenii alături de care lucrurile au mers destul de bine în trecut și, de asemenea, sunt încântat că o să am ocazia să devin campion mondial cu un al treilea producător diferit", a declarat Ogier.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru