Șeful Bentley: ”Din 2018 vom facem versiuni hibride pentru cei care vor să ajungă cu mașina la un hotel de cinci stele aflat în centrul orașului”

de Bogdan Mirică
Duminica, 11.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Într-un interviu acordat Automarket, Wolfgang Durheimer, șeful Bentley, a confirmat viitoarea prezență unor versiuni hibride în gamă. Primul astfel de model va sosi în maxim un an.

Automarket a fost singura publicație din România invitată în cadrul testului internațional al noului Bentley Bentayga diesel.

TEST DRIVE: Bentley Bentayga - Dublu impact

O ocazie nu numai de a testa primul motor diesel din istoria companiei, ci și de a sta de vorbă cu domnul Wolfgang Durheimer, președintele executiv al constructorului englez de lux. O ocazie rară, cu care nu te întâlnești de foarte multe ori în cariera de jurnalist auto. Prin urmare, am profitat de seara petrecută alături de Wolfgang Durheimer și am abordat subiecte referitoare la viitorul companiei.

Pentru că au încălcat oarecum tradiția și au oferit primul diesel din istorie, a fost firesc să ne întrebăm dacă Bentley plănuiește și o hibridizare a modelelor sale, având în vedere că acesta este trendul pieței și că producătorul trebuie să reducă valoarea sa de emisii CO2.

Esential 2018 este anul în care va debuta primul model hibrid Bentley.
Spre surprinderea noastră am aflat destul de ușor că fiecare model din gama Bentley va avea o versiune hibridă alimentată la priză, adică un PHEV.
Versiunile hibride nu se vor lăsa mult așteptate, întrucât Durheimer a confirmat faptul că primaa versiune va fi lansată la începutul lui 2018. Deci în mai puțin de un an.

”Vom folosi cea mai sofisticată tehnologie din Grupul Volkswagen. Întocmai cum am făcut și cu dieselul. Noi testam dieselurile Grupului încă de acum 9-10 ani pe mașinile noastre. Și unități V6 și V8, dar nu erau suficient de bune pentru modelele noastre. Am așteptat până a ajuns tehnologia potrivită. Așa vom face și cu hibridele”, a declarat Durkheimer.

Vom folosi cea mai sofisticată tehnologie din Grupul Volkswagen. Întocmai cum am făcut și cu dieselul.

Wolfgang Durheimer
președintele Bentley
Tot el susține că viitoarele hibride Betley nu vor fi doar o etapă de tranziție către mașinile electrice. Viitoarele versiuni PHEV vor fi modele performante, echipate și cu un mod de rulare electric pentru momentele în care un client dorește să ajungă la hotelul său de cinci stele amplasat în centrul orașului.
Dacă orașul este Londra sau orice altă capitală cu restricții privind traficul, SUV-ul are nevoie să meargă electric.

Prin urmare, viitoarele modele Bentley alimentate la priză vor fi guvernate de o singură idee: ”flexibilitate”.

Comentarii (1)

  • babacloanta
    Bentley diesel, Maserati diesel, Porsche diesel...no comment!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru