Şeful Bentley exclude o versiune diesel, dar favorizează un hibrid

de Bogdan Mirică
Joi, 17.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Preşedintele Bentley a exclus varianta instalării unui motor diesel pe viitoarele modele Bentley. În schimb, va fi preferată o versiune hibridă alimentată la priză.

Presaţi de noile norme de poluare, cei de la Bentley se gândesc la o soluţie de reducere a emisiilor şi a consumului. Prezent la Salonul de la Detroit, Wolfgang Schreiber, preşedintele executiv al constructorului britanic, a declarat presei că Bentley are în plan dezvoltarea unui model hibrid ce va putea fi alimentat şi la priză.

Potrivit lui Schreiber, modelul ar putea fi oferit în versiune de serie, cu un tren de propulsie complet funcţional, cel mai devreme în 2016.

Deşi Wolfgang Durheimer, predecesorul lui Schreiber, cochetase cu ideea unui motor diesel de înaltă performanţă, această soluţie este complet exclusă. Schreiber a declarat în acest sens că ”dieselul nu este o prioritate pentru brand. Principalele noastre pieţe, China, Statele Unite şi Orientul Mijlociu nu sunt interesante de opţiuni diesel. Mai mult decât atât, decizia de a folosi un diesel ar putea fi tardivă, în condiţiile în care hibrizii oferă acum o economie de carburant similară şi nici nu sunt restricţionate în funcţie de pieţe.”

Urmareste Automarket
Schreiber a decis să facă lumină şi în cazul noului Mulsanne Convertible Concept, varianta decapotabilă a limuzinei britanice.
”Răspunsul publicului a fost absolut fantastic. Cu toate acestea, în acest moment avem atâtea opţiuni formidabile între care putem alege încât Mulsanne Convertible nu este decât o opţiune. Există însă o şansă de a fi construit în versiune de serie”, a declarat Schreiber.

via wcf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru