Șeful Bentley: Primul model electric va avea cel puțin 1.300 de cai putere

de Alexandru Monenciu
Joi, 19.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model cu zero emisii Bentley ar putea avea cel puțin 1.300 de cai putere, a declarat șeful companiei britanice într-un interviu recent. Acesta ar trebui să intre în producție în 2025.

La fel ca mulți alți producători din industrie, Bentley a îmbrățișat electrificarea și se pregătește pentru primul său model cu zero emisii. Acesta ar urma să intre în producție în 2025, fiind dezvoltat pe arhitectura PPE a Grupului Volkswagen.

Din punct de vedere al designului, viitorul model nu va arăta ca o mașină electric, dar va avea performanțe de invidiat. Cel puțin asta susține șeful companiei.

Într-un interviu recent, Adrian Hallmark a declarat că mașina va avea cel puțin 1.300 de cai putere și va atinge 96 de km/h în doar 1.5 secunde. Pentru a nu crea disconfort, cel de la volan va avea la dispoziție mai multe moduri de livrare a puterii.

"Dacă am obținut 659 de cai putere, în prezent, cu GT Speed, cu modelul electric vom dubla această cifră. [...] Dar din punct de vedere al accelerației de la 0 la 96 km/h, sunt unele randamente descrescătoare. Problema este că, este incomod. [...] Poți să ai 0-96 km/h în 2.7 secunde. Sau poate fi schimbat la 1.5 secunde," a declarat Hallmark.

Așa cum spuneam, primul Bentley electric ar trebui să intre în producție în 2025, la uzina din Crewe (Anglia).

via Automotive News

Comentarii (3)

  • Un motor F1 are 900-1000cp.
    Întrebarea este: La folosește unul de 1300 cp pus pe o mașină de stradă, fie el și electric?
    8 1
  • Octavian
    @ds: Nu foloseste la nimic practic dar cine da banii pe o astfel de masina ii da pt imagine nu pentru latura practica. Altfel scoti din buzunarele clientului banii respectivi daca pe hartie scrie 1300cp.
    PS: Masina din imagine este cel mai frumos Bentley pe care l-am vazut. De obicei sunt urate.
    8 2
  • unii oameni vor sa ajunga repede undeva, desi e cam mare..in plus te mai poti si distra cu acceleratia. si poate vrei sa scapi de paparatii/servicii/sotie...
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru