Șeful Bugatti susține că al doilea model din gamă “ar putea să fie 100% electric”: “Trebuie să ne asigurăm că va fi cel mai bun din lume”

de Paul Cosma
Luni, 20.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti pregătește lansarea unui al doilea model în gamă, iar șeful constructorului spune că “ar putea să fie 100% electric”. Stephan Winkelmann susține că, în acest caz, Bugatti trebuie să se asigure că va fi “cel mai bun model electric din lume”.

Instalat la șefia Bugatti la începutul lui 2018, după joburi anterioare la Audi Sport și Lamborghini, Stephan Winkelmann are planuri mari privind viitorul constructorului pe care îl păstorește în prezent. El vrea să adauge un al doilea model în gama Bugatti și așteaptă un semnal pozitiv din partea directorilor grupului Volkswagen.

Acest proiect a fost menționat din nou într-un interviu recent al lui Winkelmann. “Avem o oportunitate să lansăm un nou model. Ar putea să fie un model electric, dar, în acest caz, trebuie să ne asigurăm că va fi cel mai bun din lume,” a declarat Winkelmann pentru publicația Motor1.

Șeful Bugatti a spus că-și dorește un model “diferit de Chiron” și un alt tip de mașină care să merite riscul unei investiții consistente.

Potrivit unor informații neoficiale, Winkelmann a luat în calcul varianta unui Bugatti cu patru uși, fiind însă mai atras de posibilitatea lansării unui SUV, o premieră pentru constructorul din Molsheim.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • The writing is on the wall. Vrei performante, mergi pe electric.

    Momentan, electricul ajuta la cresterea performantelor motoarelor cu ardere interna. Odata cu progresul bateriilor (raza de actiune, timpi de incarcare, pret) m.a.i. vor dispare de pe piata. Poate vor mai fi tinute in viata de cativa pasionati, dar odata cu disparitia lor si instalarea generatiilor tinere, eu cred ca electricitatea va fi predominanta. Iar dupa aceea cine stie :):)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru