Șeful Ferrari confirmă: SUV-ul Purosangue va avea motor V12

de Tiberiu Safta
Joi, 05.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Benedetto Vigna, șeful Ferrari, a confirmat într-un interviu pentru Reuters că primul SUV din istoria mărcii italiene va avea un motor V12. Este de așteptat ca noul Ferrari Purosangue să fie dezvăluit în lunile ce urmează.

Ferrari se pregătește să lanseze, în acest an, primul său SUV din istorie. Acesta se numește Purosangue, iar constructorul italian ne-a oferit, de-a lungul anului, câteva imagini și clipuri sugestive cu noul model. Deși o dată de lansare oficială nu a fost confirmată, Ferrari spune că noul Purosangue ar urma să fie dezvăluit în următoarele luni.

Până atunci, cel mai mare semn de întrebare a fost în privința propulsorului. Încă de la început au existat speculații că Purosangue ar putea fi oferit cu un motor V12. După multe luni de așteptare, acest lucru a fost confirmat oficial de către Benedetto Vigna, șeful Ferrari. El a confirmat acest aspect pentru agenția de presă Reuters și a spus că acest motor este singura opțiune viabilă pentru Purosangue.

„Am testat câteva opțiuni, era clar că motorul V12 este opțiunea perfectă pentru performanța și experiența condusului pe care le oferă”, a declarat acesta.

Pe lângă asta, Ferrari a mai anunțat pe pagina oficială de Twitter că pregătește un alt model nou, propulsat de același motor V12.

Constructorul italian nu a oferit alte detalii despre viitorul model.

Noul Ferrari Purosangue este de așteptat să debuteze oficial în următoarele luni.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru