Șeful Honda: “Vrem să vindem doar mașini electrice din 2040”

de Paul Cosma
Vineri, 23.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul șef de la Honda spune că obiectivul producătorului japonez este să comercializeze doar mașini electrice începând cu anul 2040.

În prima sa conferință de presă de la preluarea poziției de CEO Honda, Toshihiro Mibe a prezentat obiectivele pe termen mediu și lung ale mandatului său la cârma companiei. 

Potrivit șefului Honda, constructorul nipon vrea să aibă o creștere a vânzărilor de vehicule electrice, astfel încât cota acestora să atingă 40% din total în 2030, respectiv 80% în 2035, pe toate piețele majore. 

Noul CEO vrea ca Honda să vândă doar mașini electrice la nivel global începând din 2040. 

Amintim că, în 2020, Honda a anunțat că va vinde doar modele electrice și hibride în Europa începând din anul 2023. Decizia este justificată de necesitatea de a reduce emisiile de dioxid de carbon în contextul noilor reguli din Uniunea Europeană. 

Via Reuters

Comentarii (11)

  • Si dupa 2100?
    14 1
  • Baba Vanga
    In 2040 Honda nu va mai exista.
    16 4
  • Seriff
    Altul care a fumat, pai ce sa vanda, au scos mizeria aia de Honda E care costa o avere, cu autonomie reala sub 200km, nu are nici o oglinzi, se incarca greu, cine cumpara frate asa ceva? 1% maxim din populatia unei tari, ca idee CIVIC 1.5 turbo si bine dotat costa cat mizeria aia de HONDA E, legat de UE, acolo s-au strans toti trotinetistii pensati cu idei gen vinerea verde sa dea legi legate de masini cand ei habar-nau pe ce lume traiesc, sa isi vada de politica lor idioata.
    15 4
  • Tembelus Rex
    Și cum va arăta gama respectivă de modele? Vor fi tot așa "inovative și accesibile la preț precum - Honda e "? ??? :))))
    Stați și aberați (ah unde sunt vremurile și motoarele 1.8, 2.4 mpi VTEC?) în continuare.....Honda, Nissan, Mitsubishi, Lexus sunt în scădere anul ăsta. Alții cresc -Hyundai/ KIA.... că na, vorba aia "așa-i în tenis".
    Și țărilor din Africa tot full electrice le veți oferi?
    18 3
  • Edikkk
    SUA, Canada, UE/Europa, Rusia (în parte), China - cele 5 continente economice puternice ale Nordului şi care domină puternic lumea întreagă vor merge mai repede pe calea electrificării transportului auto dar şi pe direcţia de a înverzi energia electrică produsă

    Restul, clar mai slab, pe măsura posibilităţilor.

    În Nord acest, se vor bate Tesla, VAG şi restul pe maşinile electrice...

    Africa, America de sud, Asia SE vor fi la mâna maşinilor ieftine gen Dacia.
    3 12
  • inexorabil
    Wow, devine realmente captivant. Istoricul (başca geograful) nicidecum improvizat, ci membru de onoare al celor mai prestigioase academii din lume, ne iniţiază în tainele conturării continentelor (de natură economică sau nu) : SUA, Canada, UE, Rusia, China…

    Eh, ceea ce este mai spumos ni se înfăţişează astfel: s-a născut un nou Război Rece, de data asta pe magistrala Pipera-Berceni, nu pe Preciziei-Anghel Saligny.
    Te pomeneşti că Electrikkk o fi trasat scenariul lui “Total Recall”.
    Din fericire, noi, valahii, suntem plasaţi în Piaţa Victoriei (geto-scitice).
    10 1
  • @Baba Vanga

    O vei nimeri si de data asta. Pe langa, ca deobicei.
    2 9
  • Baba Vanga
    Flanel, in 2040 nici tu nu vei mai exista.
    Ha ha ha ha ha
    15 0
  • NIGGAPLS
    Honda Auto se va retrage din Europa. Oricum e cea mai mica piata pt ei..si Africa merge mai bine.
    Dar in SUA (auto) si Asia (moto) Honda este un gigant, deci nu-i duceti grija!
    7 1
  • inexorabil
    @Baba, în 2040, Fănuţa va trasa linii impecabile pe caiet şi va număra cu beţişoare, sub îndrumarea severă a lu’ don învăţător (recte je).

    Mai ţii minte motto-ul din “Super Force” ? “In 2020, times are tough…This man’s tougher”. Din motive neimputabile nouă (dar nu şi imprevizibile), va trebui să-l recondiţionăm pentru 2040. Desigur, asta dacă, între timp, nu ne vom sufoca în cârpa-minune (mai degrabă -vedetă).
    10 1
  • Seriff
    @NIGGAPLS, Honda auto vinde bine mersi aici, am prieten care lucreaza la o reprezentanta, se vand masini destule, dar nu masini gen HONDA E, ci Civic, CRV, masini raport-calitate pret bun, nu un matiz electric inutil, daca ei si alti producatori spera ca lumea o sa inceapa sa dea banii pe electrice se inseala, se vor vinde ca si pana acum 1% maxim.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru