Șeful Jaguar Land Rover: “Mașinile electrice nu se vor ieftini în următorii 3-5 ani”

de Paul Cosma
Luni, 16.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile electrice nu se vor ieftini în următorii 3-5 ani, potrivit lui Ralf Speth, șeful grupului Jaguar Land Rover. În opinia lui, lipsa infrastructurii de încărcare îi forțează pe constructori să aibă costuri mai mari legate de dezvoltarea bateriilor și îmbunătățirea autonomiei.

Prețul ridicat este principalul impediment invocat de majoritatea clienților când vine vorba de achiziția unei mașini electrice. Există, bineînțeles, și alți factori cum ar fi numărul redus al stațiilor de încărcare sau autonomia nesatisfăcătoare.

Șeful Jaguar Land Rover crede că mașinile electrice nu se vor ieftini în următorii 3-5 ani. Ralf Speth susține că o mai bună infrastructură de încărcare va permite utilizarea unor baterii mai mici. Prin urmare, costurile constructorilor ar trebui să scadă, la fel și prețurile electricelor.

Sper că infrastructura va fi pusă la punct. Prețul mașinilor electrice este prea mare, din cauză că ne trebuie o autonomie mare. Îți trebuie o baterie mare pentru că nu ai unde să încarci mașina. Dacă ai unde să încarci mașina, poți să montezi baterii mai mici, iar costurile scad,” a explicat Ralf Speth.

Șeful JLR este convins că viitorul aparține mașinilor electrice, iar infrastructura dedicată acestora va fi la un nivel optim mai devreme sau mai târziu.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • ...Ăsta-i chiar idiot ?! Ori prea credul în ce i-or fi zis savanții britanici ? :-)
    Și-a atins oricum apexul incompetenței, că altfel n-ar fi CEO al falimentului numit JLR.

    Fiindcă până și eu știu că noul VW e-Up de pildă e mai ieftin, deși are bateria DUBLĂ comparativ cu precedentul e-model !!!

    Aham, ete c-am înțeles totuși ...doar e-JLR-urile n-or să fie mai ieftine.
    15 9
  • Idiot e prea putin spus @Kiro. Asta ar trebui sa candideze la electrostirea anului. Deci asta era mareata strategie a JLR , sa scada pretul masinilor electrice prin baterii de capacitate mai mica !!?? Iti dai seama ce explozie de vanzari ar avea daca reduce costul bateriilor cu ..cat ?..1000 euro ? ..si doar sa incarci mai des !..pai ce?...nu ar fi mai ok ? Imi place aia cu " a explicat Ralf Speth" ! Adica a trebuit sa intervina "sefu" ca sa explice ferm si pe intelesul tuturor "prostilor" cum sta treaba.
    11 10
  • Edikkk
    Ce idiot!

    Tesla model 3 deja are o baterie mai bună la acelaşi preţ, Leaf la fel, şi se anunţă alte electrice cu preţuri mai mici.
    8 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru