Șeful Jaguar: “Viitoarele noastre modele electrice vor avea prețuri de pornire de 100.000 de lire sterline”

de Paul Cosma
Miercuri, 23.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Jaguar spune că producătorul britanic trebuie să-și schimbe radical strategia și să se poziționeze într-un segment superior de preț la momentul lansării pe piață a viitoarelor sale modele electrice.

Instalat în poziția de CEO al Jaguar Land Rover în septembrie 2020, Thierry Bollore este artizanul unei noi strategii a grupului britanic JLR. Intitulată “Reimagine”, noua strategie presupune schimbări radicale la nivelul celor două companii din grup. 

Cea mai importantă noutate este transformarea Jaguar într-un brand 100% electric. Mai exact, britanicii vor lansa doar modele cu emisii zero începând cu 2025. 

Thierry Bollore pregătește și “transferul” Jaguar într-un segment superior de preț, la momentul lansării viitoarelor modele electrice. 

“Luxul pornește de pe la 100.000 de lire sterline”, potrivit unei declarații făcute de Thierry Bollore pentru presa britanică. Astfel, Jaguar ar urma să concureze cu producători precum Porsche sau Bentley, față de competitorii premium germani. 

Bollore susține că, pentru Jaguar, concurența cu BMW sau Audi a fost dăunătoare: “Clienții văd mașinile noastre, le plac, le testează, dar totuși merg și cumpără un Audi sau un BMW.

Trebuie să schimbăm abordarea și să devenim originali.” 

Șeful Jaguar nu a oferit deocamdată alte detalii cu privire la strategia sau lansările viitoarelor modele electrice ale companiei britanice. 

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (9)

  • Exact de asta nu se vand Jaguarurile, ca-s prea ieftine.
    23 0
  • Adrian
    Fix in stil haiducesc, bombardier, daca nu se vinde, mai bine crestem pretul ca sa ii jumulim bine pe prostii care ne cad in plasa. Nu mai spun ca electricele sunt au din start o marja de profit uriasa.
    Inca o dovada ca imaginea vinde, nu masina. Spune-i omului ca are in fata ceva scump, si il va cumpara bucuros pentru ca sigur e ceva ”calumea”.
    10 2
  • mircea badea
    simplu, sa ofere si un pui de jaguar..clonat.
    5 2
  • Edikkk
    Cumpără BMW sau Audi pentru că sunt mai bune.
    Ăsta e adevărul.
    7 1
  • au dreptate, ghiorlanii vor valoare, cat despre despre calitatea germana n-are rost sa discut, lumea-i formata din naivi iar ei sunt baza comertului.
    5 6
  • pai oamenii vad jaguar si le place dar cumpara pana la urma audi si bmw pentru ca alea sunt mai bune. jaguar si land rover sunt extraordinar de slabe, trebuie sa vrei mult sa iti bati joc de tine si de banii tai ca sa ii iei j-lr.

    totusi le admir curajul pentru ca vor schimbarea. cu trecerea pe electic si eliminarea motoarelor pe combustie vor scapa cu siguranta de sursa problemelor care le-au cauzat atatea batai de cap, atat lor ca producatori, cat mai ales clientilor, care s-au simtit, pe buna dreptate, batjocoriti.
    3 0
  • Seriff
    Da, corect, or sa scape de niste probleme si vor da de altele, cand se vor strica motoarele electrice, sistemele de racire ale bateriilor sau bateriile in sinte, sa vezi atunci scoruri.
    5 0
  • Inca un exemplu de "ieftinire" a electricelor in care unii pe aici cred cu atata ardoare. Triada germana nu o sa accepte sa se pozitioneze cu pretul sub JLR , va asigur. In economia de piata pretul este intotdeauna facut de un lider, un "benchmark" ( mai mult sau mai putin recunoscut oficial) =reper de calitate. Toti se pozitioneaza la un anumit procent sub acesta, ca e 20, ca e 30 ,ca e 50% ..fiecare cum s-a asezat istoric , dar toti in continua lupta sa se apropie de el . Odata ce acesta schimba pretul , toti vor schimba in aceeasi directie. In cazul de fata eu sunt sigur ca nea' asta de la Jaguar a simtit ca triada germana este gata sa salte preturile ( nu este greu sa deduci asta din ce se intampla acum , cand legea cerere/oferta este dereglata din cauza reglementarilor fortate ) si nu vrea sa rateze ocazia istorica de a se pozitiona langa ei sau chiar in top langa exclusivisti.
    2 0
  • mircea badea
    de ce au pus poza cu un mondeo?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru