Șeful Lamborghini: Urus cu motor V8 neelectrificat nu mai poate fi comandat

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 05.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului Lamborghini, Stephan Winkelmann, toate exemplarele Urus, echipate cu motor V8 neelectrificat, au fost vândute. Asta înseamnă, cu alte cuvinte, că nu mai poți comanda un Urus echipat "doar" cu propulsor V8.

Lamborghini Urus rămâne și în ziua de azi unul dintre cele mai rapide și puternice SUV-uri din lume. Anul trecut, modelul italian a primit un facelift, dar știm deja ce îi rezervă viitorul: o versiune plug-in hybrid care urmează să fie lansată în 2024.

De fapt, din acel moment, Urus va fi disponibil doar într-o versiune plug-in hybrid.

Mai mult, toate exemplarele Urus cu motor V8, fără nicio formă de electrificare, au fost vândute, astfel că nu mai pot fi depuse comenzi noi. Cel puțin asta le-a spus șeful Lamborghini, Stephan Winkelmann, germanilor de la Welt.

În ceea ce privește viitorul Urus plug-in hybrid, sunt șanse mari ca acesta să preia sistemul de propulsie de la Cayenne Turbo S E-Hybrid. În cazul acestuia din urmă dezvoltă 670 CP, dar SUV-ul Lamborghini va oferi, cu siguranță, mai mult.

Totodată, în 2029, Lamborghini Urus va ajunge la a doua generație și, odată cu ea, va trece la o configurație pur electrică.

Cât despre Lamborghini Revuelto (V12 cu o formă "ușoară" de electrificare), șeful mărcii din Sant'Agata Bolognese susține că este deja un succes.

Winkelmann este de părere că Revuelto va fi sold-out până la finalul anului 2025.

via Welt

Comentarii (1)

  • Andrei
    Șoc și groază.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru