Şeful Lamborghini: "Vânzările lui Huracan au depăşit de două ori aşteptările"

de Sebastian Toma
Vineri, 11.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stephan Winkelmann, şeful Lamborghini, s-a declarat încântat de vânzările realziate de Huracan, care promite să fie cel mai bine vândut model din istoria mărcii.

Esential 2430 unităţi a vândut Lamborghini în cel mai de succes an al istoriei sale de 51 de ani, 2008.
Lamborghini Huracan, noul supercar al mărcii, ar putea să doboare recordul de vânzări al constructoruluir din Sant'Agata. Stephan Winkelmann, CEO-ul Lamborghini, spune că vânzările lui Huracan au fost duble faţă de aşteptările conducerii, peste 1.000 de unităţi fiind vândute în primele două luni de la introducerea noului Lamborghini pe piaţă. Spre comparaţie, predecesorul lui Huracan, Gallardo, a avut vânzări de 1.844 de unităţi în cel mai bun an al isotriei sale. Volumele realizate de Huracan sunt cu atât mai impresionante dacă le raportăm la câte maşini a vândut Lamborghini în 2013, italienii livrând 2.121 unităţi.

Lamborghini Huracan LP610-4: el este succesorul lui Gallardo

Huracan este cel mai tehnologizat Lamborghini oferit până în prezent. Interiorul este şi el la fel avansat, cu toate că nu prezintă aerul futurist al lui Reventon.

Recordul istoric de vânzări al mărcii italiene a fost stabilit în 2008, când au vândut 2.430 unităţi.

Potrivit lui Winkelmann, cei de la Lamborghini vor să egaleze numărul de unităţi vândute în 2013 în decursul anului curent, iar să depăşească recordul din 2008 abia în decursul anului 2015. Spre deosebire de alţi constructori din acest segment, cea mai mare piaţă pentru Lamborghini este SUA, urmată de China, Regatul Unit, Orientul Mijlociu şi Japonia. Italienii vor să-şi ridice vânzările şi mai mult prin mărirea reţelei de dealeri, urmând să mai adauge câteva reprezentanţe la nivel global până la finele anului curent.

Adio, Lamborghini Gallardo! 10 ani de carieră, 14.000 de clienţi fericiţi

Lamborghini s-a bucurat de un 2013 extraordinar din punct de vedere financiar, reuşind să vândă mai multe unităţi decât în 2012 şi să-şi crească profitul anual. Potrivit bilanţului din Sant'Agata Bolognese, 2.121 de unităţi Lamborghini şi-au găsit un proprietar anul trecut, comparativ cu cele 2.083 de exemplare vândute în 2012. Succesul de anul trecut se datorează şi vechiului Lamborghini Gallardo, care, deşi a ieşit la pensie, tot a mai reuşit să aducă 1.120 de clienţi, în scădere faţă de cei 1.162 înregistraţi în 2012.

Chiar şi aşa, Gallardo a devenit cel mai popular model Lamborghini din istorie, cu peste 14.000 de unităţi livrate.

Şeful Lamborghini: "Hibrizii oferă o experienţă compromisă, sunt prea grei"

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Ma bucur sa aud asta.....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru