Şeful Rolls-Royce: "Luăm în considerare un SUV"

de Sebastian Toma
Joi, 12.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Torsten Mueller-Oetvoes, CEO-ul Rolls Royce, a declarat că ipoteza unui SUV în gama mărcii din Goodwood este discutată în consiliul de administratie al mărcii, segmentul fiind deosebit de atractiv.

Esential 2016 este anul în care va debuta pe piaţă SUV-ul Bentley.
Rolls-Royce ar putea să intre pe segmentul SUV-urilor, informează Bloomberg. Segmentul SUV-urilor de lux a devenit interesant pentru marca din Goodwood odată cu anunţul rivalilor de la Bentley privind accesarea acestei nişe cu versiunea de serie a lui EXP 9F, iar cei de la Rolls-Royce sunt impresionaţi de stabilitatea segmentului pe piaţa globală în materie de vânzări. SUV-ul rivalilor din Crewe este aşteptat să debuteze pe piaţă în 2016 şi ar avea un preţ de pornire situat în jurul valorii de 180.000 de euro.

CEO-ul Rolls-Royce consideră că segmentul SUV-urilor va avea o nişă de lux, ceea ce le-ar oferi un nou val de clienţi. Designerii mărcii lucrează deja la primele schiţe ale SUV-ului Rolls-Royce, chiar dacă acestea au rolul de a asista consiliul de conducere al mărcii în luarea unei decizii privind încadrarea unui SUV în gama conservatoare a mărcii britanice.

Probleme similare legate de spiritul conservator al mărcii au apărut şi la conaţionalii lor de la Bentley, după cum declarau reprezentanţii mărcii din Crewe la vremea respectivă.

Urmareste Automarket
Rolls-Royce urmează o creştere precaută a portofoliului pentru a evita diluarea spiritului mărcii în favoarea creşterii vânzărilor de modele noi. Spre deosebire de alte mărci, cei de la Rolls-Royce mizează pe dorinţele clienţilor, evitând să introducă în gamă modele care nu sunt dorite de aceştia, cum a fost cazul prototipului electric 102EX, care nu a fost considerat interesant de clienţii Rolls-Royce care l-au încercat.

Bentley se aşteaptă să vândă aproape 7.000 de unităţi ale SUV-ului în fiecare an, în vederea atingerii ţintei de 15.000 unităţi vândute pe an până în 2018, dictată de strategia concernului Volkswagen, care deţine marca din Crewe. O declaraţie anterioară a reprezentanţilor Bentley anunţa că SUV-ul ar putea fi produs în uzina din Bratislava, însă noul comunicat al englezilor confirmă menţinerea tradiţiei la fabrica din Crewe.

Via Bloomberg

Comentarii (6)

  • Foarte bine. Se adapteaza la cererea clientilor si la piata. Sunt sigur ca va arata infinit mai bine ca Bentley iar daca vor avea un pret apropiat de B.., majoritatea celor care vor un SUV de lux vor alege Rolls nu Bentley.
    3 7
  • prea tarzie miscarea ....... in 2008-2010 era excelent!
    1 10
  • @CLUBC4.RO
    Mai bine mai tarziu decat niciodata.
    0 5
  • Seful Rolls-Royce: Luam in considerare sinuciderea!
    2 7
  • nu ramane nimic de spus, astep ferrari combi, nu mai pot fii impresionant de o alta stire dupa aceasta ...
    3 4
  • @isa.t
    Din cate stiu exista...FF-ul arata ca un combi dar i se spune GT.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru