Șeful Skoda: Fabia va primi un succesor electric

de Alexandru Monenciu
Vineri, 02.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului Skoda, Klaus Zellmer, Fabia va primi un succesor cu zero emisii. Acesta ar putea fi construit pe arhitectura MEB și ar putea debuta până la finalul acestui deceniu.

Constructorul ceh de automobile a fost pe val în ultimele zile. După ce a prezentat lumii întregi conceptul Vision 7S (și implicit un nou limbaj de design), Skoda a anunțat că își schimbă și logo-ul.

La evenimentul de lansare al conceptului menționat mai sus, șeful companiei, Klaus Zellmer, a vorbit și despre viitorul modelului Fabia.

Potrivit acestuia, Fabia va primi un succesor cu zero emisii. Acesta ar putea debuta până la finalul acestui deceniu și ar urma să fie construit, spun zvonurile, pe arhitectura MEB.

În ceea ce privește designul, succesorul electric al lui Fabia va împrumuta elemente de la conceptul Vision 7S.

"Fabia va fi succedat de un model cu zero emisii și lucrăm la asta. Cea mai mare provocare, în prezent, este costul mașinilor electrice, mai ales când produci o mașină de dimensiunile Fabiei. Trebuie să avem puțină răbdare," susține Zellmer.

via Autocar

Comentarii (16)

  • Dacă actuala Fabia pleacă de la 20.000 euro îmi închipui la cât va ajunge electrica.
    11 2
  • Mircea Badea
    important e ca dispare termica. fara alternative! go electric or stay home! case closed!
    3 12
  • Seriff
    @Mircea vise taica, vise, nu va disparea termicul 50 de ani de acum incolo, electricele abia au reusit un 10% din vanzari, varza.
    8 6
  • Mircea, Edikkk hai fuga la înscriere ca trec 24 de ore si nu au ăștia ce publica ca si rezervări record.
    Deșii mai aveți “puțin” de așteptat până la sfârșit de deceniu, plus “s-ar putea”.
    Îți spun din “culise”, multi se așteptă sa cadă vânzările la electrice, deșii nu prea au de unde la ce valori penibile au ajuns… si cu 10% creștere din aproape nimic nu suntem departe… case closed or stay stupid!!!
    Ce spuneam in urma cu câteva luni ca 2021 a fost ultimul an cu creșteri “amețitoare” la electrice?
    Nici unul, dar nici unul din cei pe care-i cunosc si au deja hibrid sau electrică nu concep sa renunțe la masina cu motor clasic. Electricele sunt de hobby.
    6 3
  • @dutzu
    schimba-ti anturajul.

    si paturile erau doar de fashion pana anul asta...
    4 5
  • Mircea Badea,adica Edikk,adica Mike,adica de ce n-o sa mai intru eu pe aici,pacat,Automarket,acum ceva ani erati tare interesanti si cu o vibranta si interesanta arie de comentarii,pacat,tare pacat ca lumea s-a schimbat!
    4 4
  • comentariile fac parte din romania educata..
    4 1
  • @dutzu
    foarte curand litrul de "negriciune" va fi mai scump decat orice panou sau turbina. cel putin in europa. stay close and dont burn!
    0 5
  • Chiar așa de greu este sa înțelegi ce citești?
    N-am nici o treaba cu Electricele, sa fie, dar sa fie accesibile si utilizabile pentru tot omul. Deocamdată nu sunt si nu se vede nimic promițător… pana or fii ne folosim de ce avem si de ce ne permitem. Sunt tari cu zeci sau peste o suta de mil. de locuitori unde infrastructura electrică nu va fi disponibilă si verde nici in 50 de ani de acum încolo. Interesant ca voi obsedații si spălații pe creier vedeți doua știri si doua tari (care împreuna nu fac nici o ceapa deversată) cu vânzări mai mari la electrice si gata va ia cu frisoane. Pe bune dacă am vreo idee ca aveți de câștigat. Piața funcționează foarte simplu, toți vrem cât mai bun si cât mai ieftin. Puteți voi lătra la luna si la soare… dacă nu scad prețurile si nu este infrastructura… hai pa! Prețurile de care vorbești tu (la hidrocarburi), sunt controlate de Guverne câte vor sa fie votate la următoarele alegeri, plus ca mai vedem si cât mai “răbdăm”, pentru mulți iarna asta nu va fi cu mult mai cald in casa fata de afara… va ieși lumea in strada si cred ca va fi nasol. Dacă stai in Paris si ai electrică, poate te gândești sa o duci “la țara”… cred ca va lua foc printre primele ;)
    3 2
  • Nu merci… î-i știu de-o viața si mi-s dragi ;)
    2 2
  • @dutzu
    de undeva trebuie sa inceapa viitorul...

    daca nu vor fi proteste masive peste tot, la anul vei admira mai mult electrice pe strazi.
    2 3
  • UPS… nici n-am terminat de vorbit. In Praga 70.000 de oameni in strada pentru energie!!!!
    5 2
  • Nu ne putem ascunde propriile convingeri si orice inepție in sintagma “asta este viitorul” sau altele care nu înseamnă nimic si mai ales nu se poate face nici o corelare între ce se vede si ce se vrea. Nu mai punem botul la declarații comuniste, hitleriste etc., cel puțin nu toți. Astăzi si acum este realitatea, ieri este istorie iar viitorul arată varza (pararea mea), in nici un caz electric. Sa vedem câți vom reuși sa ne menținem nivelul se trai pe care-l avem deșii slabe șanse.
    5 1
  • asta cu preţurile mari la energie este ultimul dâmb înaintea ieftinirii

    Mai durează 3-5 ani cu preţurile volatile, după care toate preţurile din energie vor scădea la valorile pre COVID
    2 6
  • Seriff
    https://autolatest.ro/editorial-auto/problema-masinii-electrice-este-costul-extrem-de-mare-al-acumulatorului-cand-se-strica-si-timpul-de-amortizare-al-pretului-initial/
    3 1
  • Da Mikey Mouse, inca vre-o 3-5 ani de curent scump si masini de 30-40k si apoi paradisu cu virgine te asteapta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru