Șeful Stellantis: Peugeot 208 electric nu va fi produs în Franța, "o țară cu costuri mari"

de Alexandru Monenciu
Luni, 17.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit declarațiilor lui Carlos Tavares, șeful Stellantis, Peugeot 208 electric va continua să fie produs în Spania. Tavares consideră că Franța este "o țară cu costuri mari" și altfel modelul nu ar mai fi profitabil.

Chiar dacă a investit 2 miliarde de euro în Franța (unități de producție pentru vehicule, baterii și motoare electrice), grupul Stellantis produce modelele din segmentele mici în alte țări, pentru a rămâne profitabile.

Spre exemplu, India, Polonia sau Maroc, țări unde salariul este mai mic, iar guvernele oferă ajutor financiar, transmite Profit.ro.

Guvernul a insistat în repetate rânduri ca Stellantis să producă modele cu zero emisii, accesibile, în Franța. Dar, în ciuda tuturor presiunilor, șeful Grupului, Carlos Tavares, nu renunță.

Recent, Tavares a declarat că producția lui Peugeot 208 electric nu va fi mutată în Franța, din motive de rentabilitate. "Nu am niciun motiv să îmi asum riscuri suplimentare prin producția unui automobil compact într-o țară cu costuri mari," a spus acesta.

În prezent, versiunea cu zero emisii a lui Peugeot 208 este asamblată în Spania, la Zaragoza. Motivul este simplu: nivel redus de taxare și subvenționarea investițiilor în propulsia electrică.

via Profit.ro

Comentarii (8)

  • Normal, sistemul de ajutoare sociale (aka "pomeni pentru putori") din Franta face aceasta tara praf, zi de zi, clipa de clipa. Plus importul de masiv de putori din Africa, cocotati si aia in spinarea celor putini care produc ceva. Mizeria socialista distruge tot, cum e si firesc. E normal ca perlele economiei franceze sa isi ia talpasitza spre zari mai prietenoase cu mediul de afaceri. Si mai putin ingaduitoare cu putorile.
    11 3
  • Oamenii puternici aduc vremuri bune, dar vremurile bune “produc” oameni slabi și oamenii slabi aduc dezastre… n-am spus-o eu, dar se cam potrivește in Franța și nu numai.
    Suntem vinovați (cei peste 40 de ani) de oamenii slabi care intra acuma “in producție” i-am crescut și încă îi creștem in puf fără responsabilități reale și nevoi reale… tot o emoție, empatie și asertivitate. Cum sunt și câțiva obsedați pe aici, ei cred că mâncarea și hainele se produc pe ecrane, din aplicați, home office și program de lucru 32 de ora/săptămână.
    Nici ce se întâmpla in China nu-i ok… o fi capitalismul o forma nasoala de guvernare… dar alta mai buna nu cred ca este.
    15 2
  • Nu e costurile mari, e foamea prea mare la banci si shareholderi, la investitori.
    Aia sunt buba. Aia care vor bani din nimic, si impun niste standarde stricte sa se imbuibe si mai mult.
    Aia au stricat lumea, si prostii care s-au lasat sclavi ai banilor "da stapana, da' banu' si fac orice"
    10 0
  • Mircea Badea
    sa inteleg ca made in spein va fi vreo 15k?

    cat timp sunt prosti care sa suplimenteze retragerea celorlalti, vor vinde ce vor si cum vor.

    totusi fiind asa bogati unii, isi vor permite sa nu vanda mai nimic doar ca sa bicicleasca tot poporul..
    2 0
  • best buy
    https://youtu.be/qzYRYrqXK3w
    0 2
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Tiiii, a picat și Dutzulică să ne explice cum e cu vântul... pardon, dragă... cu obsedații.

    Despre obsedații care nu se pot abține sa nu posteze insulte în fiecare zi nu zice nimic. Așa e când n-ai oglindă acasă.
    3 4
  • "putori din Africa"
    Marea majoritate a francezilor, ca de fapt tot vestul Europei, prefera "putori din Africa" decât hoți și hauriști din România, cu nasul pe sus. Asta spune totul.
    3 9
  • ar vrea ei auristi!
    auristii sunt mai rari din pacate, majoritari sunt pdl-istii si sorosistii, numita oculta a lui inoperabil.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru