Sezonul de pedalat debutează cu propuneri pe două roți de la marii constructori auto: bicicletele Bugatti, BMW sau Porsche costă câteva mii de euro

de Bogdan Mirică
Sambata, 01.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai mulți constructori auto oferă în gama de accesorii și biciclete. Acestea sunt fie produse într-un număr limitat, fie au în componență materiale ușoare ca fibra de carbon. Astfel se justifică prețurile lor piperate.

Pentru că primăvara a început să își intre în drepturi și vremea ține deja cu cei care vor să pedaleze, e cazul să aruncăm un ochi și pe la bicicletele propuse de constructorii auto, unii dintre ei deja cu tradiție în acest domeniu.

Bugatti

Pe lângă supercarul Chiron, care pornește de la 2.4 milioane de euro, Bugatti le oferă clienților săi și o bicicletă. Designerii săi se ocupă de aspectul general al bicicletei, germanii de la PG asigură dezvoltarea, iar Kussmaul o produce. Având în vedere că vorbim despre omologul unei mașini sportive construite doar din fibră de carbon, și bicicleta folosește din abundență acest material ușor, reușind să cântărească doar 5 kilograme. Este una dintre cele mai ușoare biciclete pe care le poți cumpăra, de aceea și costă peste 36.000 de euro.

Hummer

Chiar dacă brandul Hummer a decedat de mult, încă mai poți găsi o bicicletă cu numele său pe cadru. Este vorba despre o bicicletă pliabilă, în culoarea galbenă tradițională Hummer. Vine cu o suspensie spate și cu un preț abordabil: 700 de dolari.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz le pune la dispoziția clienților săi o bicicletă pentru ieșirile în teren accidentat. Este un mountain bike cu suspensie față și spate și cu o cursă a suspensiei de 12 centimetri. Echiparea sa include un sistem cu 30 de viteze și frâne hidraulice pe disc. Prețul acestei biciclete ajunge la aproximativ 3500 de euro.

Porsche

Nici Porsche nu putea lipsi din acest clasament.

Mai ales că divizia de creație Porsche Design își aplică logo-ul pe o mulțime de accesorii. Bicicleta se numește Porsche RS, are un cadru din fibră de carbon, roți cu un număr redus de spițe și o culoare neagră condimentată cu accente portocalii. Prețul acestei biciclete este de 7500 de euro.

Pininfarina

Renumiți pentru conceptele lor, dar și pentru multiplele caroserii desenate de-a lungul anilor, italienii de la Pininfarina au creat și o bicicletă. Se numește Fuoriserie și are un aspect retro, de semicursieră. Bicicleta vine cu un cadru cromat, construit din oțel și cu manșoane din piele. Prețul exclusivismului italian este de 9700 de euro.

BMW

Pe lângă bicicletele clasice pe care le oferă, BMW are în gama sa de vehicule pe două roți și o propunere electrică. Așa cum se întâmplă și în gama mașinilor. BMW Cruise E-Bike este o bicicletă care vine echipată cu un motor electric și o baterie. Poate atinge o viteză maximă de 25 de km/h și poate chiar oferi indicații privind schimbarea vitezei. Costă 3200 de euro, simțitor mai puțn decât rivalele sale germane.

Smart

Chiar dacă mașinile sale sunt mici și nu au probleme în orașele aglomerate, Smart poate să le ofere clienților săi și biciclete electrice. Acestea au și pedale, pentru momentele în care cel din șa vrea să facă mișcare, dar și un motor electric, care îi permite să atingă o viteză maximă de 45 de km/h.

Ford

Nici Ford nu a dat înapoi când a venit vorba despre o bicicletă electrică.

Ford Super Cruiser, creat de Pedego, este o bicicletă electrică cu aspect retro. Poate ajunge la o viteză maximă de 32 de km/h și se vinde cu aproximativ 3500 de euro.

Ferrari

Ca și Porsche, Ferrari caută să le ofere clienților săi o gamă infinită de accesorii cu logo-ul său. Nu fac excepție bicicletele. Cea din imagine vine cu un cadru din fibră de carbon, cu frână pe discuri și cu o suspensie față pentru ieșirile în off-road. Prețul bicicletei este de 2400 de euro.

Lamborghini

Nici Lamborghini nu putea rata ocazia de crea o bicicletă. Și-a unit forțele cu elvețienii de la BMC și a creat o bicicletă produsă în doar 250 de exemplare. Vine cu doar două viteze, dar înlocuiește lanțul clasic din metal cu unul din fibră de carbon. Prețul este unul pe măsura exclusivității: 3700 de euro.

Mazda

Nu putem să nu amintim și de Mazda Bike by Kodo, chiar dacă este vorba doar despre un concept prezentat în anul 2015 doar pentru a pune în evidență noua filosofie de design Kodo. Cadrul a fost creat dintr-o singură bucată de oțel, iar șaua a fost îmbrăcată în piele.

via motor1

Comentarii (2)

  • Porsche se merita ca e echipata cu XTR. Si ati uitat de Maserati turismo by Milani care e mai bine echipata si frumoasa ca toate cele prezentate aici ! Vine echipata cu Campagnolo....nu stiu daca record sau super record.
    4 1
  • cele de la bmw si smart ce greutate au? la bmw se poate scoate limitarea/tunning? si se pot lua in leasing?

    decat sa schimb smartfonul anual, mai bine fac un leasing la astea.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru