BMW a prezentat la Londra versiunea evoluată a conceptului electric i3

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.06.2012
BMW a deschis la Londra primul showroom dedicat vehiculelor din gama i. În cadrul acestuia a fost expusă a doua versiune a lui i3 şi prima bicicletă electrică de la BMW.

BMW a făcut un mare pas în lumea propulsiei electrice, odată cu deschiderea primului showroom dedicat acestei categorii de vehicule. Noul showroom este localizat în Londra, pe celebrul Park Lane. BMW va mai construi încă două showroom-uri de acest gen în Statele Unite ale Americii, celelalte pieţe urmând să primească ulterior soluţii dedicat. Odată cu noul showroom, cei de la BMW au expus prima lor bicicletă electrică, numită Pedelec, alături de o versiune îmbunătăţită a lui i3.

În comparaţie cu conceptul prezentat iniţial, cei de la BMW au i-au făcut interiorul lui i3 mai cuminte şi mai pregătit de producţia de serie, deşi nu au schimbat formele sale. Noua versiune a lui BMW i3 a fost realizată pentru a celebra parteneriatul cu Jocurile Olimpice din Londra şi împarte 85% dintre componente cu versiunea de producţie.  BMW i3 are un interior construit cu materiale sustenabile, bazat pe ideea unei exploatări eficiente şi intuitive. Tocmai de aceea, modelul renunţă la clasicele ceasuri de bord în favoarea afişajelor digitale.

Bicicleta electrică Pedelec de la BMW le propune clienţilor un mijloc alternativ de continuare a unei călătorii, în special în cazul unei aglomeraţii în mediul urban. Noua bicicletă electrică de la BMW reuşeşte să intre fără probleme în portbagajul lui i3, iar acumulatorul său poate fi încărcat în portbagajul lui i3 sau cu un încărcător dedicat.

Spre deosebire de o bicicletă pliabilă convenţională, BMW Pedelec are doar trei trepte de viteză şi poate să asiste biciclistul până la viteza de 25 km/h. Graţie acestui amănunt, Pedelec nu necesită niciun fel de echipament sau atestare specială pentru a fi condus pe drumurile publice. În ceea ce priveşte autonomia, BMW Pedelec poate rula între 25 şi 40 de kilometri în modul electric, fără asistenţă de la ciclist, dar autonomia totală este dependentă doar de puterea muşchilor. Motorul electric al lui BMW Pedelec poate să funcţioneze şi pe post de generator, această funcţie fiind aplicată la frânare şi la coborârea unei pante.

BMW i8, supercarul electric al nemţilor, va costa peste 100.000 de euro, au anunţat oficialii BMW din Regatul Unit. Modelul va fi oferit spre vânzare în termen de 18 luni, dar preţul său ar putea fi modificat pentru a corespunde vehiculelor exotice cu care se compară. Vârful gamei i de la BMW ar putea utiliza un motor de 1.5 litri cu trei cilindri în linie,,care i-ar asigura un timp 0 – 100 km/h de 4.8 secunde alături de sistemul de propulsie hibrid.

Viteza maximă a acestui model va fi limitată la 250 km/h, în timp ce emisiile sale sunt de numai 99 de grame de CO2 pe kilometru.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru