SURSE: Succesorul electric al lui BMW Seria 3 va fi produs în Ungaria și în Mexic din 2027

de Tiberiu Safta
Joi, 30.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit publicației Bimmerpost, viitorul BMW i3, succesorul electric al lui Seria 3, va fi produs în Ungaria și în Mexic, începând din 2027. Modelul destinat pieței europene va fi produs la uzina din Debrecen, iar cel pentru piața nord-americană ar urma să fie produs la uzina din San Luis Potosi.

BMW pregătește, deja, un succesor electric pentru celebrul Seria 3. Actuala generație a modelului de clasă medie are o versiune pur electrică, numită i3. Însă, această versiune este disponibilă doar pentru piața din China.

Cu toate acestea, constructorul bavarez a anunțat lansarea unei noi platforme dedicată modelelor electrice, numită Neue Klasse. Noua platformă va debuta în 2025, iar în același an, ar urma să-și facă apariția și o versiune electrică a lui Seria 3 pentru piața globală.

Acum au apărut informații neoficiale că noul model va fi produs în două țări diferite pentru piețe specifice. Astfel, potrivit publicației Bimmerpost, modelul destinat pieței europene va fi produs peste hotare, în Ungaria, la uzina din Debrecen. Modelul pentru piața nord-americană va fi produs în Mexic, la uzina din San Luis Potosi, începând din 2027. Tot acolo va fi produs și noul BMW M2 la finalul acestui an. Inclusiv viitorul BMW iX3 va fi asamblat acolo.

Conform informațiilor, viitorul i3 va avea variante de caroserie sedan și break, numită Touring. Mai mult, se pare că modelul destinat pieței nord-americane va avea un plafon alungit față de modelul destinat Bătrânului Continent.

În vara acestui an, BMW va renunța la modelul de oraș electric i3, aflat în producție încă din 2013. Așa cum am amintit anterior, constructorul bavarez a lansat, tot în acest an, o versiune electrică a lui Seria 3, botezată tot i3. Aceasta este disponibilă doar în China și nu va ajunge pe alte piețe.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru