Şi bogaţii plâng: un Aston Martin DB5 clasic, deteriorat serios într-un accident în Manchester

de Mircea Meșter
Miercuri, 29.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Una dintre cele mai triste imagini din lumea auto a acestei săptămâni vine din Anglia, acolo unde un Aston Martin DB5 în valoare de un milion de euro a fost lovit serios într-un accident.

Asistăm zilnic la rapoarte ale accidentelor de toate felurile de pe şoselele lumii. De la maşini foarte ieftine la supercaruri exotice, nu a existat niciun model care să nu fi fost implicat într-un nefericit accident, cu sau fără vina şoferului care-l conducea. Însă nu vezi în fiecare zi un accident în urma căruia una dintre cele mai frumoase maşini clasice - un simbol al culturii cinematografice şi al industriei auto - este lovit într-un stadiu care-l face de nerecunoscut.

Este vorba de unul dintre puţinele exemplare Aston Martin DB5 existente în lume. O maşină de colecţie după ce a fost făcută celebră de Sean Connery în James Bond, Aston DB5 a devenit un must have pentru oamenii cu bani şi garaje scumpe, preţul unui exemplar depăşind un milion de euro. Este, deci, de la sine înţeles motivul pentru care acest exemplar Aston Martin DB5 lovit serios în urma unui accident cu un Opel Astra a devenit vedeta publicaţiilor de profil din Anglia după evenimentul nefericit care a avut loc în preajma aeroportului din Manchester.

Aşa arată un Aston Martin DB5 în stare perfectă de funcţionare.

Conform martorilor oculari, exemplarul DB5 a fost acroşat de un Astra, iar apoi s-a lovit frontal de un stâlp de iluminat, avariile survenite în partea frontală fiind foarte serioase. Din fericire nu este vorba de o daună totală, însăspecialiştii anunţă că poliţa de asigurări va avea de acoperit reparaţii de cel puţin 300.000 de euro pentru a readuce maşina în stadiul în care era înainte de accident.

Nu au existat victime după accident, însă şoferul Aston-ului şi fiul său, care stătea pe locul din dreapta, au fost transportaţi la spital cu răni minore.

via GTSpirit

Comentarii (7)

  • Intr-adevar, o frumusete de masina. Pacat de ea, mai ales cu un asa pedigree.
    11 5
  • Scorpionul_negru
    Eu nu inteleg de ce scot afara din garaj asemenea bijuterii. In zia de azi la ce trafic e in lume, e riscant sa scoti pe sosele o masina clasica. Daca chiar ar fi vrut sa o miste si sa se plimbe cu ea in siguranta, o transporta pana la un circuit privat si nu avea probleme.
    2 0
  • ha ha ha
    < însă şoferul Aston-ului şi fiul său, care stătea pe locul din dreapta>
    masina are volan pe partea dreapta (ziaristi de duzina).
    10 0
  • @stupidoff, articolul asta si comentariul meu sunt despre o masina clasica si accidentul in care a fost implicata.

    Nu intereseaza pe nimeni cacatul din capul tau.
    8 4
  • @mirceamester.
    Având în vedere că accidentul a avut loc în Marea Britanie ar fi trebuit sa scri Vauxhall nu Opel și fiul șoferului cred ca stătea pe locul din stânga. Din același motiv, vizibil de altfel volanul aflat pe dreapta.
    11 1
  • Ifanov, ocolesti grav subiectul
    2 0
  • @cgino2000

    As mai remarca si urmatoarea exprimare:
    "O maşină de colecţie după ce a fost făcută celebră de Sean Connery în James Bond". N-am inteles... Adica daca nu o conducea Mr. Bond in film. nu mai era de colectie la atatia ani dupa lansare?

    Si chiar sa fie de "nerecunoscut".

    Cat despre confuzia Opel - Vauxhall, zic sa fim indulgenti. Cei de la Automarket sunt simpatizanti cunoscuti ai marcii Opel. Prin urmare de sa rateze ocazia sa ne spuna ca un Opel a cauzat daune atat de mari unui DB5?
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru