Și Subaru mizează pe electrice: va investi 270 de milioane de dolari într-un centru dedicat mașinilor eco

de Paul Cosma
Marti, 17.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru va încerca să recupereze decalajul față de alți producători auto în cursa electrificării și pregătește un centru R&D pentru vehiculele electrice. Investiția se ridică la circa 270 de milioane de dolari.

Subaru va lansa un SUV electric pentru piața europeană în acest an sau cel târziu în 2022. Noul model va avea dimensiuni similare cu Subaru Forester și va fi construit pe o platformă Toyota. 

Intrați târziu în “hora electrificării”, japonezii speră să recupereze cât mai mult teren pe acest segment. Cum? Prin investiții în cercetare și dezvoltare. 

Potrivit presei internaționale, Subaru va construi un centru R&D lângă sediul său din Japonia cu circa 270 de milioane de dolari. Clădirea va avea 7 etaje și va găzdui peste 2800 de angajați, începând din 2024. 

Între timp, Subaru și Toyota colaborează pentru lansarea primului lor model electric. În cazul Subaru, modelul va purta numele Solterra. bZ4X este denumirea oferită conceptului electric ce anunță o gamă de 15 modele cu emisii zero pe care Toyota vrea să le lanseze până în 2025. 

Via Insideevs

Comentarii (4)

  • Bine au venit in hora electrificarii.
    Pe romani nu i-au consultat sa vada daca sunt interesati? :))
    6 15
  • Edikkk
    Numele modelelor la japonezi şi chinezi sunt absurde

    bZ4X

    Niceeee... not !
    4 13
  • Nume absurde la japonezi,nume absurde la comentatori,kkk
    8 2
  • Edikkk
    Vorbea Xxx de kkk meu :)))

    Amice, eşti penibil de simpatic :)))
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru