Singurul Bugatti Chiron în mărime naturală fabricat din piese Lego va putea fi admirat și în România începând cu 26 septembrie: modelul integrează peste un milion de piese Lego

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 25.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Între 26 septembrie și 2 octombrie, pasionații de Lego și fanii industriei auto vor putea admira în showroom-ul eMag Băneasa singurul Bugatti Chiron în mărime naturală fabricat doar din piese Lego.

În urmă cu un an, Lego și Bugatti au prezentat singurul exemplar Chiron în mărime naturală fabricat exclusiv din piese Lego. Vehiculul dezvoltat de grupul danez este funcțional și poate rula cu o viteză de peste 20 km/h.

Peste un milion de piese din seria Lego Technic au fost utilizate pentru a dezvolta mașina care cântărește 1.500 de kilograme. Sistemul de propulsie integrează peste 8.000 de componente, iar conform oficialilor Lego, acesta dezvoltă 5.3 cai putere și 92 Nm.

Angajații grupului danez au avut nevoie de 13.438 de ore de lucru pentru asamblarea acestui Bugatti Chiron. Mai mult decât atât, jantele folosite pe această replică sunt cele pe care Bugatti le oferă în mod normal pe versiunea de serie a hypercar-ului din Molsheim, în timp ce anvelopele sunt semnate de Michelin.

Exemplarul din piese Lego dispune și de o aripă spate activă care integrează componente din seria Lego Power Functions și Lego Pneumatics. În plus, pe lista elementelor "active" trecem farurile, stopurile, volanul și pedalele. 

Înainte de prezentarea oficială din luna august a anului trecut, Lego a dus această replică în Ehra Lessien, Germania, locul în care Bugatti realizează testele de viteză.

La volanul modelului asamblat din piese Lego s-a aflat Andy Wallace, pilotul oficial Bugatti. 

Exemplarul fabricat doar din piese Lego a putut fi admirat în premieră la Monza cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei din 2018. Acum, "hypercar-ul" construit din piese Lego ajunge și în România, iar modelul va putea fi admirat în showroom-ul eMag Băneasa în intervalul 26 septembrie - 2 octombrie.

Comentarii (1)

  • La cat sunt de scumpe piesele de Lego nu m-as mira ca si modelul de jucarie sa fie de fapt la fel de scump ca cel original
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru