Singurul Rolls-Royce Hyperion din lume îşi caută un nou proprietar

de Sebastian Toma
Miercuri, 26.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Singurul Rolls-Royce Hyperion din lume este pus din nou la vânzare. De data aceasta, modelul unicat are un preţ de 2.99 milioane de euro.

Esential 4.5 milioane de euro costa Rolls-Royce Hyperion în 2009.
2.99 milioane de euro este preţul actual al decapotabilei speciale bazate pe Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe.
Rolls-Royce Hyperion, o versiune personalizată a lui Phantom Drophead Coupe, a fost pusă la vânzare de un dealer auto din Dubai. Elementul special al lui Rolls-Royce Hyperion este faptul că este singurul model de acest gen din lume şi că este personalizat de Pininfarina, design-ul aparţinând-ui lui Jason Castriota, realizatorul lui SSC Tuatara, Maserati GranTurismo şi Ferrari P4/5. Spre deosebire de preţul iniţial din 2009, de 4.5 milioane de euro, Hyperion costă acum doar 2.993.000 euro.

Rolls-Royce Hyperion este echipat cu un motor V12 aspirat cu cilindreea de 6.75 litri, iar unitatea dezvoltă 460 CP şi 720 Nm. Propulsorul este cuplat unei transmisii automate cu şasetrepte, care angrenează roţile din spate. În comparaţie cu un Phantom Drophead Coupe, Hyperion renunţă la locurile din spate şi are o caroserie din fibră de carbon. Portierele laterale sunt realizate din lemn, iar elementele exterioare sunt unicate.

Exemplarul din imagini a fost construit pentru Roland Hall, un colecţionar britanic.

Modelul a fost vândut în 2009 pe Jameslist, ca apoi să fie din nou disponibil pentru achiziţie. În mod paradoxal, valoarea modelului nu a crescut, deşi este vorba despre un Rolls-Royce unicat, ceea ce ar fi trebuit să reprezinte o investiţie în sine.

Via Worldcarfans

Comentarii (1)

  • sa si-l tina ! englezii astia cred ca asa se face economia sa mearga ? vinzind o masina ? exclusivista .... am vazut mai demult un documentar despre ei .... pai lucrau ca in anii 60, ca din brishca .... masini unelte vechi ..... e drept meseriasi buni dar .... cind rugineste .... rugineste ori e rolls ori kia ....
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru