Unicat Pininfarina: Rolls-Royce Hyperion

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.08.2008
Casa de creatie Pininfarina a realizat un model unicat, bazat pe Rolls Phantom Drophead Coupe. Numele sau e Hyperion.

Desi Pininfarina trece prin momente mai putin fericite din punct de vedere financiar si uman, casa italiana nu inceteaza sa scoata in fata presei modele de top. De aceasta data, creatia care ne ia ochii se numeste Hyperion, este bazata pe platforma mecanica si tehnica a unui Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe si este construita special de inginerii Pininfarina pentru un colectionar auto.

Modelul a fost prezentat deocamdata in trei imagini de rezolutie joasa, el urmand sa fie expus in premiera la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach, California, inainte de a fi adus la Salonul Auto de la Paris. Modelul are ca sursa de inspiratie masinile antebelice, astfel ca liniile curbe si lipsa ideilor angulare reprezinta unul dintre principalele elemente de constructie a modelului.

Nu este prima reusita de acest tip a casei Pininfarina, italienii realizand, acum doi ani, modelul P4/5, bazat pe Ferrari Enzo.

via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru