Sistemul de asistență Toyota Safety Sense ajunge la generația a doua: sistem de evitare a coliziunilor cu funcție de detectare a pietonilor

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație a sistemului de asistenta Toyota Safety Sense este capabil să evite coliziunile și să detecteze pietonii și bicicliștii pe timp de noapte, dar și să recunoască semnele de circulație.

În avanpremiera Salonului Auto de la Los Angeles, Toyota a dezvăluit o nouă versiune pentru sistemul său de asistență Safety Sense.

Acesta include acum o serie de funcții noi, iar cea mai interesantă este cea de evitare a coliziuni, care include și funcție de detectare a pietonilor și bicicliștilor pe timp de noapte. În plus, versiunea beneficiază și de alertă la trecerea peste linia de demarcație a benzilor cu asistență la virare, recunoașterea semnelor de circulație sau o versiune îmbunătățită pentru sistemul cruise control.

Toate aceste sisteme vor apărea pe echipările standard ale anumitor modele Toyota începând de la jumătatea anului 2018, însă japonezii nu au menționat încă numele modelelor vizate. "Este un sistem care sprijină pilotul să ia o decizie corectă", explică Hideki Hada, inginer executiv pentru sisteme de siguranță la Toyota.

Constructorul japonez a menționat că sistemul de detecție a pietonilor se bazează pe o bază de date cu 5.000 de fotografii ale unor pietoni în diverse ipostaze.

Prima versiune a sistemului Safety Sense includea un sistem de evitare a coliziunilor cu frânare automată de urgență și alertă pentru depășirea benzii. Această primă generație va fi disponibilă pe aproape orice model Toyota sau Lexus până la finalul acestui an.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru