Skoda a lansat Kamiq GT: noul SUV-ul coupe va fi disponibil doar pe piața din China

de Cornel Șocariciu
Luni, 04.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Kamiq GT. SUV-ul coupe dezvoltat de Skoda va fi disponibil exclusiv în China, cea mai mare piață de desfacere a producătorului din Mlada Boleslav.

În urmă cu câteva zile, Skoda a publicat primel schițe cu viitorul Kamiq GT. Acum, producătorul din Mlada Boleslav oferă primele imagini și detalii referitoare la noul SUV coupe.

Skoda Kamiq GT va fi disponibil exclusiv în China, cea mai mare piață de desfacere a producătorului ceh.

Skoda Kamiq GT, al doilea SUV coupe dezvoltat de producătorul ceh, are o lungime de 4.409 mm (+19 mm raportat la versiunea din China a lui Kamiq), înălțimea măsoară 1.606 mm, iar lățimea are 1.781 de mm. Ampatamentul oferit de Kamiq GT este de 2.610 mm.

Din punct de vedere estetic, Kamiq GT preia elementele SUV-ului din care derivă, însă în partea din spate apare un plafon ușor plonjat și o serie de elemente cromate aplicate atât la nivelul montanților, cât și pe spoilerul spate. Totodată, cehii au pregătit o aripă spate ceva mai generoasă și jante de 17 inch cu design special.

Pentru interior, cehii spun că vor oferi o serie de accesorii metalice și elemente orientate către sportivite.

Scaunele din față oferă un suport lateral mai bun, iar tetierele sunt integrate. În același timp, Skoda propune și un volan sport. Pentru moment, oficialii producătorului din Mlada Boleslav nu au anunțat și motorizările disponibile pe noul Kamiq GT, dar cel mai probabil SUV-ul coupe va prelua unitățile disponibile pe Kamiq. În China, Skoda Kamiq poate fi echipat fie cu motorul de 1.2 litri pe benzină de 115 cai putere, fie cu cel de 1.4 litri TSI de 150 de cai putere

Comentarii (7)

  • SUV Coupe... redenumirea moderna a unui dric cu 5 usi
    10 2
  • Anonim
    Parerea mea arata mai bine decat varianta pentru Europa atat la interior cat si la exterior .
    5 2
  • KamiQUBE
    Dacia 1310 Break model 1984 era mai coupe -- asa station wagon cum era el -- decat lada asta frigorifica. Am inteles X6, X4, GLE si GLC coupe, CLS, CLA, 4 si 6 GranCoupe, Q8-uri si Q3-uri, sportback-uri si fastbackuri, Arkane si alte mii si mii de 4 usi cu plafonul si boocile lasate... dar da-o-n pasarica mamii ei de design si marketing ba skoda, chiar nu ti-e rusine cu minciuna asta cubica sa spurci o istorie a lumii automobilistice!? Crezi ca daca te pitești in China cu asta, nu te vedem? Si aia sunt mai ignoranti sau cum, China nu e tot pe planeta asta?
    7 3
  • Willy the Kid
    Ce prosti aia de la SsangYong cand si-au lansat ei veritabilul coupé Rodius, cu linia aia super supla de Porsche 911 a montantului C, ca nu l-au promovat la adevarata lui valoare.

    De fapt, SUV-urile coupé au aparut odata cu Jeep-urile Willys in al 2-lea world war, traditia lor fiind preluata si continuata de Fabrica de Autobuze Bucuresti, prin lansarea primelor coupé.uri cu 8 usi si burduf.
    8 0
  • someone
    cum draq poti incadra (sau a-ti auto-incadra) o masina in categoria "coupe", cand plafonul e paralel cu solul mai mult de 90% din lungimea lui ?!?!?!?!?
    2 0
  • Ptr toti cei care au ceva nedumeriri referitor la acest ”Porsche” cehesc, raspunsul e unul foarte clar: SIMPLY CLEVER.
    Chiar nu remarcati liniile alea ondulate si suave ale unui Macan usor deghizat?!?
    3 0
  • Pe piata din China se va numi KOMIQ GT...

    ps: asa pe rosu parca aduce putin si a PUROSANGUE... tot deghizat.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru