Skoda Citijet - primul teaser al conceptului decapotabil bazat pe Citigo

de Bogdan Mirică
Marti, 13.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va dezvălui în cadrul festivalului de la Worthersee conceptul unui Citigo decapotabil, botezat CitiJet. El a fost dezvoltat de tineri studenţi şi vine cu un motor de un litru.

Luna mai aduce un festival aşteptaţi de toţi fanii Grupului Volkswagen. El are loc la Worthersee şi adună cele mai nebune creaţii ale constructorilor aflaţi sub umbrela părintelui german.

Este şi cazul Skoda, care ne promite o surpriză mini cu ocazia evenimentului de la Worthersee. Mai mulţi tineri au creat o variantă decapotabilă a celui mai mic model din gamă, urbanul Citigo. Modelul va fi prezentat sub formă de concept în cadrul evenimentului, motiv pentru care debutul său este anticipat cu ajutorul unui teaser.

Menit să menţină treaz interesul până în data de 28 mai, acesta trădează culoarea exclusivistă pe care maşina o va avea, dar şi modificările aduse caroseriei.

Bazat pe varianta cu trei uşi a modelului ceh, CitiJet, aşa cum a fost el botezat de creatorii săi, a primit o evacuare dublă, jante de 16 inch din aliaj şi un eleron generos poziţionat în partea din spate. A renunţat însă la acoperiş pentru o senzaţie de libertate.

Esential 75 de cai putere oferă motorul folosit de Skoda Citijet Concept.
Interiorul are la bază echiparea Sport a standardului Citigo şi vine cu inserţii albe şi roşii la nivelul bordului, praguri personalizate, tapiţerie din piele, un sistem audio de 300 watt şi o iluminare ambientală de tip LED.

Propulsia este asigurată de un motor pe benzină, de un litru, dispus să livreze 75 de cai putere.

Sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în 13.9 secunde, iar viteza maximă ajunge la 170 de km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru