Cartea Recordurilor: Skoda Enyaq RS a făcut cel mai lung drift pe gheață

de Tiberiu Safta
Miercuri, 01.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Enyaq RS, modelul electric de performanță al cehilor, a intrat oficial în Cartea Recordurilor Guinness pentru cel mai lung drift pe gheață. Recordul a fost stabilit pe un lac înghețat din Suedia.

Constructorul ceh a intrat oficial în Cartea Recordurilor Guinness pentru cel mai lung drift continuu cu o mașină pe gheață. Modelul care a realizat această performanță a fost Enyaq RS, SUV-ul electric de performanță al constructorului din Mlada Boleslav.

Recordul a fost stabilit pe un lac înghețat din Suedia, unde mașina a derapat continuu pe o distanță totală de 7.35 de kilometri în jurul unui cerc cu un diametru de 60 de metri. Pentru această cascadorie, mașina a rămas aproape neschimbată față de specificația din fabrică. Singura modificare adusă modelului a fost reprezentată de anvelope speciale cu țepi furnizate de Michelin, respectiv de Nokian.

Mașina a fost pilotată de editorul redacției Evo, Richard Meaden. Toată cascadoria a durat în total 15 minute și 58 de secunde, iar mașina s-a rotit în jurul cercului de nu mai puțin de 39 de ori. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 48.67 de km/h, iar cea mai mică viteză atinsă a fost de 31.64 de km/h.

Înainte de a stabili recordul, au fost și 5 zile de pregătire în care Meaden a derapat timp de 18 ore pe parcursul antrenamentelor.

Totodată, Skoda Enyaq RS a stabilit și un al doilea record, pentru cel mai lung drift pe gheață făcut cu o mașină electrică.

via Skoda

Comentarii (1)

  • Noroc că s-a terminat bateria că mai derapa și în ziua de azi.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru