Skoda Octavia va primi o versiune de performanță plug-in hybrid: Octavia RS iV va fi prezentată în luna martie

de Daniel Popescu, Foto: Skoda
Luni, 27.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a confirmat că Octavia va primi în luna martie o versiune de performanță plug-in hybrid care va fi comercializată sub numele Octavia RS iV. Prezentarea va avea loc în martie la Salonul Auto de la Geneva.

Skoda a dezvăluit că va extinde în perioada următoare gama de modele de performanță RS cu un nou model.

De data aceasta, constructorul de la Mlada Boleslav pregătește lansarea unei versiuni de performanță cu sistem de propulsie plug-in hybrid pentru Octavia, cel mai vândut model al mărcii.

Conform așteptărilor, noua versiune va fi comercializată sub numele Skoda Octavia RS iV și va deveni în același timp primul model de performanță cu sistem plug-in hybrid din gama producătorului.

Interesant este că noua generație Octavia este deja disponibilă în două versiuni plug-in hybrid inclusiv în cazul variantei standard, cu un sistem de propulsie preluat de la noua generație Volkswagen Golf. Astfel, Octavia este echipată cu un motor pe benzină de 1.4 litri și un motor electric, iar cele două versiuni PHEV generează echivalentul a 204 CP și, respectiv, 245 CP.

Cel mai probabil, Octavia RS iV va prelua sistemul de propulsie de 245 de cai putere la care se vor adăuga diverse elemente specifice modelelor de performanță dezvoltate de Skoda.

Detaliile complete vor fi anunțate de Skoda cu ocazia prezentării oficiale pentru Octavia iV, care a fost programată pentru Salonul Auto de la Geneva, care își va deschide porțile pentru presă în 3 martie.

Până atunci, constructorul ceh a publicat doar un teaser care include noul logo RS utilizat de marcă.

Via Skoda

Comentarii (7)

  • Anonim
    Momentan nici modelul clasic Octavia 4 nu a ajuns la vanzare in Romania .
    5 0
  • ...si inteleg ca listele de asteptare variaza intre 6-12 luni in functie de configuratie.
    2 0
  • Adrian
    Unde e disponibila Octavia cu acel sistem plug-in? Ca nu apare nici pe configuratorul din Germania. Si din articol reiese ca e disponibila deja cu puteri de 204 si 245 cai. Apoi spune ca pe RS va fi probabil motorul de 245.
    3 0
  • Un model foarte reusit ! Bravo Skoda ! Acest model de performanta plug-in hybrid este foarte puternic, ecologic, frumos, tehnologizat,fiabil(alaturi de celelalte generati care erau foarte fiabile, iar Skoda are toate masinile foarte fiabile), foarte spatioase, sigure. ieftine si consuma putin. Va avea un succces foarte mare !
    6 15
  • Nu inteleg toti tampiti care imi tot dau manute rosii! HUO! HUO VOTURI NEGATIVE! HUO! HUO VOTURI NEGATIVE! HUO TAMPITILOR CU VOTURI NEGATIVE! LASATI OMU' SA ISI EXPRIME PAREREA CHIAR DACA VOI SUNTETI PROSTI SI NU STITI CAT DE BUNE SUNT MASINILE SKODA! SUNTEM LIBERI SA NE EXPRIMAM PAREREA

    Am spus doar ca imi place Skoda si am zis calitatile masinilor Skoda, nu inteleg de ce trebuie sa ma atacati cu manute rosii! (scuze de capslock-uri dar a trebuit sa atrag atentia asupra ceea ceam zis)
    2 13
  • @Adrian

    Octavia inca nu este disponibila dar avem informatii despre ea. Deja a inceput productia deci cred ca este disponibila doar in Cehia. Sper ca mai avem de asteptat putin si apar preturile si pentru Romania.
    2 9
  • Adrian
    @skoda
    Tu chiar ai timp sa scrii pentru 2 persoane, 2 mentalitati, 2 nume diferite? Sau poate ai 3 sau mai multe personalitati? Pentru ca e clar faptul ca ceea ce scrii e la misto, e pamflet, e popcorn.
    Asteptam sa te plicitsesti si sa ramai la un singur personaj, o singura identitate, dar oricare ar fi ea, sa fie sincera.

    PS: si mie imi place Skoda, dar nu asa!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru