Skoda pregăteşte un coupe sportiv electric inspirat de clasicul 110R din anii '70

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 22.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a confirmat că va lansa un coupe sportiv electric inspirat din clasicul model 110 din anii '70, ca parte a programului de dezvoltare a 5 modele electrice până în 2025.

Skoda are toate şansele să devină primul constructor din Grupul Volkswagen care lansează un model electric, întrucât pregăteşte o versiune electrică a modelului de oraş Citigo pentru 2019. 

În total, producătorul ceh intenţionează să lanseze 5 modele electrice până în 2025, iar printre acestea figurează şi două SUV-uri, inclusiv o versiune de producţie a conceptului Vision E.

Iată însă că acum oficialii Skoda au dezvăluit un alt model electric pentru următorii ani: un coupe sportiv al cărui design va fi inspirat din clasicul 110R.

Informaţia a fost anunţată de Christian Strube, şeful departamentului tehnic al Skoda, care a fost întrebat dacă există şanse ca cehii să lanseze un mode asemenator cu clasicul 110R din anii '70. "Da, dar va fi electric. Se spune că Skoda este doar despre funcţionalitate, dar nu este adevărat. Skoda are o istorie de 120 de ani şi este plină de emoţie", a fost replica acestuia.

Pentru moment nu există informaţii despre anul lansării unui astfel de coupe electric, însă evenimentul va avea loc până în 2025.

Modelele electrice Skoda vor fi dezvoltate pe platforma MEB, care permite inclusiv lansarea unui coupe sportiv electric cu tracţiune spate cu un motor electric amplasat pe puntea spate.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru