Skoda va dezvolta viitoarele motoare termice pentru Grupul Volkswagen

de Tiberiu Safta
Miercuri, 19.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat oficial că cehii de la Skoda se vor ocupa exclusiv de dezvoltarea unor viitoare motoare termice pentru modelele mărcilor din grup. Skoda promite că noile motoare vor fi mai puternice și mai eficiente.

În urmă cu câteva zile, șeful mărcii Volkswagen, Thomas Schäfer, a stârnit o discuție aprinsă după ce acesta a declarat în mod ferm că viitorul constructorului german este unul electric. În esență, el a precizat că motoarele termice sunt învechite ca tehnologie, iar combustibilii sintetici nu reprezintă soluția salvatoare în cazul său.

Ei bine, în ciuda acestor declarații, Grupul Volkswagen a anunțat acum că nu va renunța, pentru moment, la motoarele termice. Asta pentru că Skoda tocmai a primit responsabilitatea de a dezvolta motoare termice noi atât pentru modelele sale, cât și pentru modelele altor mărci din interiorul grupului german.

Pentru asta, marca cehă a anunțat că angajează, în acest moment, 150 de persoane pentru departamentul său tehnic. Constructorul din Mlada Boleslav spune că viitoarele sale motoare vor fi atât mai puternice, cât și mai eficiente decât cele din prezent.

În momentul de față, unul dintre motoarele preferate ale Grupului Volkswagen este unitatea EA211, un motor care și-a făcut apariția în 2011.

Propulsorul este disponibil în mai multe configurații, în funcție de modelul ales. Pentru cele mai accesibile modele, există configurația de 1.0 litri cu 3 cilindri, cu aspirație naturală.

Urmează în ierarhie configurația TSI cu 3 cilindri, care, așa cum reiese din nume, primește un turbocompresor. Există, bineînțeles, și variante cu 4 cilindri pentru modelele mai mari, cum ar fi unitatea de 1.5 litri TSI sau propulsorul hibrid de 1.4 litri TSI. Este foarte probabil ca unul dintre cele două motoare cu 4 cilindri să-și facă apariția la noile Volkswagen Passat și Skoda Superb.

via Skoda

Comentarii (19)

  • Seriff
    Cum, parca toti vor electrice? Nu zicea boss-ul VW ca motoarele clasice sunt de domeniul trecutului?
    14 7
  • @Seriff
    Da, tati. Skoda e pentru VW cum e Dacia pentru Renault. Motoarele cu aprindere internă le vor face Skoda, că se adresează lumii a 3-a, unde și tu ești, mental cel puțin.
    9 21
  • Ce sa-ți povestesc.. dacă “bagi” 50.000 intru-un Gadget cu “zero emisii” subvenționat de pensionari nu ești din lunea a 3-a. Cred ca nici nu te poți atinge cât de cu sânge albastru… vai de capul tău de parazit!!!
    15 4
  • Dutzulică, vezi dacă bate vântul.
    3 10
  • @@Seriff: te enervezi tare ca in anul Domnului 2023, VW tocmai se pregateste sa angajeze ingineri si sa dezvolte motoare termice. :) Cum te chinuie pe tine constiinta si simtul civic ca mor copiii domne, si nesimtitii astia conduc "fumegatoare", cum nu dormi tu noaptea de grija la copii :))
    Da bai zevzecule, o sa se construiasca bine merci motoare termice inca multi ani de acum, oricat v-ati zvarcoli voi, pluseristii #rezistenti, constiinciosi si responsabil-civici, cu planeta-n gand si cu bratele pe dupa copaci. Si e normal sa se construiasca, pentru ca sunt in continuare cele mai bune, in ciuda creierelor usor lavabile pe care le aveti voi. Si care se inflacareaza iute si gratuit pe teme inventate de unii mult mai destepti ca voi, care va manipuleaza propriul interes. Spor la zvarcoleala. :)))
    12 6
  • Partea mișto e că noi, "zevzecii" cu "creiere ușor lavabile" conducem lumea civilizată, și decidem cu ce mașină sau tramvai te vei deplasa tu. O face VW un TDI pentru tine, dar noi avem grija să nu îl poți cumpăra în Europa. Ghinion :))

    Dar te poți căra în Rusia. Ăia folosesc tehnologie de acum 40 de ani, numai bună și pentru tine.

    Câinii latră, caravana trece. Te-aș sfătui să "get on with the program", dar cred că e prea târziu pentru tine.
    6 13
  • S-au excitat neanderthalienii că le face Skoda niște cazane low cost, TDI cu I-ul roșu, pe care vizează să le importe peste 20 de ani.

    Doar că nu le vor mai importa de la bătrânica din Germania ci de la Igor din Siberia. Sau așa speră ei :))
    6 10
  • @18:04 Pai se pare ca nu decideti, ca ie-te ca ditai VAGu' se apuca sa se cufureasca maro-intens pe deciziile voastre. Si nu numai ca nu decideti, dar nici macar nu va prindeti ca sunteti niste nulitati cu pretentii, incapabile sa produca ceva, bune doar sa interzica si sa grohaie isteric dupa cat mai multa reglementare si taxe. Bine-nteles ca "autoritatile" abia asteapta tantalai ca voi care sa dea ghes masurilor autoritare si taxarii nesimtite. Numai ca voi in ineptia voastra profunda sunteti prea amortititi sa va prindeti de asta. Ii dati inainte cu virtutea si cu falsa impresie ca ati conduce ceva. Nu conduceti nimic, sunteti buni de nimic, imprastiati saracie si va straduiti sa stricati ceea ce altii au produs cu greu. Dar nici macar de stricaciuni nu sunteti buni. :)

    O sa cumpar Diesel linistit in Europa inca multi ani de aici inainte. Oameni mult mai capabili decat neica nimeni ca tine o sa aiba grija de asta, pana crapati voi de ciuda si de guitz progresist. :)))
    9 7
  • Ba decidem, ciucurel. Ei le fac și le vând în Africa și America Latină. Nu în Europa.

    Ia niște calmante că te-ai cam aprins, AUR-olacule. Apropo de "zvarcolit" :))
    6 7
  • Banditos
    Ma intreb, de unde vor veni banii pentru dezvoltarea noilor motoare termice? Din vistieria Skoda? Asa ar trebui, nu? Pentru ca pentru VW e zgomot inutil si ei se vor concentra STRICT si EXCLUSIV pe electrificarea totala.

    Hmmm...nu stiu cum ar trebui privita pozitia Skoda, e genul de catel de pripas caruia i se arunca un os (prea mare de inghitit) sau Skoda va avea "onoarea" de a duce mai departe mostenirea VAG?

    Si mai am o intrebare, poate imi raspunde unul dintre "termitizati"...de ce Skoda si nu...Lamborghini sau de ce nu...Audi. De ce tocmai Skoda a fost "incaltata" cu responsabilitatea asta? Cata experienta are Skoda in dezvoltarea de motoare termice?

    @Tiberiu Safta...de unde "în ciuda acestor declarații, Grupul Volkswagen a anunțat acum că nu va renunța, pentru moment, la motoarele termice". Unde scrie ca Grupul urma sa renunte la motoare termice?
    5 3
  • @19:15 Esti cam tolomac. Daca se vindeau in Africa si America, nu erau motoare de 1 L. Vezi ca nu intelegi nimic din nimic?

    Asa sunteti voi toti, pluseristii: stiti multe chestii care sunt fix pe dos. :)
    5 4
  • Aurolac, alea de 1l sunt cele existente, nu cele pe care le va produce în viitor. Hai că m-am plictisit, și câinele meu e mai deștept decât tine.
    4 3
  • Reciteste articolul, tolomacule. Si tot reciteste. Poate pana la Craciun intelegi si tu ceva. :)
    4 5
  • "În momentul de față, unul dintre motoarele preferate ale Grupului Volkswagen este unitatea EA211, un motor care și-a făcut apariția în 2011.

    Propulsorul este disponibil în mai multe configurații, în funcție de modelul ales. Pentru cele mai accesibile modele, există configurația de 1.0 litri cu 3 cilindri, cu aspirație naturală.
    Urmează în ierarhie configurația TSI cu 3 cilindri, care, așa cum reiese din nume, primește un turbocompresor. Există, bineînțeles, și variante cu 4 cilindri pentru modelele mai mari, cum ar fi unitatea de 1.5 litri TSI sau propulsorul hibrid de 1.4 litri TSI."

    Noapte bună.
    6 6
  • Seriff
    @PMC, eu eram ironic, nu te ambala asa, sunt pro termice, nu dau 2 lei pe electrice, mi se pare doar niste jucarii pentru bogatii care stau la vila si oricum au 3-4 masini.
    3 2
  • Seriff
    @16:40, ce comparatie stupida, dar ce sa ii ceri unuia care nici permis nu are si vorbeste de masini din reviste, ti-ai da un rinichi sa te plimbi macar cu o Skoda Octavia, tu n-ai bani sa treci strada dar salivezi la electrice de 60.000 euro pe care le incarci la kaulfand fiindca stai ca ultimul sarac in garsoniera cu chirile la periferie.
    2 3
  • https://en.wikipedia.org/wiki/European_emission_standards#Around_the_world

    asta ca sa nu credeti ca pe alte piete ale lumii relevante ca vanzari, oricine poate vinde orice fumegatoare vrea. sunt doar cu unu-doi pasi in urma liderilor, dar daca totusi vreti fum si noxe va raman doar state gen somalia, korea de nord, gasiti voi ceva zone unde inca se poate profita de "libertate"
    0 3
  • Seriff
    @12:28, de-aia nu mai ploua afara, vezi ca te cauta greta sa iti incarce spring-ul la kaulfand, hai pa.
    3 1
  • Vrei sa știi pentru un motiv anume?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru