Smart confirmă noua sa ”mini rachetă”: Fortwo va primi o versiune Brabus cu 130 de cai putere

de Bogdan Mirică
Marti, 26.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart Fortwo Brabus se întoarce. Noua generație va beneficia de o versiune de performanță, pregătită de tunerul de casă Brabus.

După o mulțime de speculații și fotografii spion, Smart confirmă că actualul Fortwo va avea și o versiune de performanță semnată de tunerul de casă Brabus. Într-un interviu acordat celor de la Top Gear, germanii au confirmat debutul modelului, însă au afirmat că el va fi disponibil doar în Europa.

Deși nu au fost dezvăluite prea multe detalii, ne putem aștepta ca aspectul vizual să devină ușor mai agresiv cu ajutorul unui kit de caroserie care va crește și lățimea mașinii de oraș.

Cele mai mari semne de întrebare le ridică motorul, despre care se vehiculează tot felul de cifre. Surse neoficiale vorbesc despre unul dintre motoarele pe benzină ale Grupului Renault. Fie cel de 0.9 litri turbo, existent și în prezent în gamă, fie cel de 1.2 litri turbo. Indiferent de alegere, puterea se va situa undeva între 110 și 130 de cai putere. Transmisia va fi asigurată de o cutie manuală oferită standard sau de una cu dublu ambreiaj oferită opțional.

Noul Smart Fortwo Brabus ar putea avea parte de un debut oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, însă comercializarea ar putea începe abia în vară.

Comentarii (1)

  • În cazul ăsta, cei de la Renault Sport Technologie ar putea lansa un Alpine Twingo. N-est-ce-pas?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru