Solidaritate germană: BMW și Mercedes-Benz au făcut schimb de mașini în "vitrinele de prezentare"

de Daniel Popescu
Joi, 10.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW și Mercedes-Benz au inițiat un gest inedit de solidaritate: un BMW iX3 este expus în vitrina filialei Mercedes-Benz din Munchen, în timp ce un Mercedes-Benz EQC strălucește în luminile de Crăciun de la muzeul BMW Welt.

BMW și Mercedes-Benz sunt rivali tradiționali pe segmentul mașinilor premium, însă oficialii celor două marci au decis să facă un gest de solidaritate în contextul numeroaselor provocări generate de pandemia de coronavirus.

În fiecare an, fațada de sticlă a sucursalei Mercedes-Benz din Munchen se transformă de Crăciun într-un calendar de advent, iar în acest an una dintre cele 24 de "uși" ale calendarului adăpostește SUV-ul electric BMW iX3.

"În acest an extraordinar, este mai important ca niciodată să rămânem împreună ca societate. De aceea, anul acesta dedicăm emblematicul nostru calendar de Advent iniţiativei Cumpără local a oraşului München", explică acest gest Ulrich Kowalewski, director de vânzări Mercedes-Benz în Bavaria.

Între timp, muzeul BMW Welt din Munchen adăpostește în această perioadă un SUV electric Mercedes-Benz EQC.

"Cu acest schimb de automobile surprinzător, vrem să încurajăm oamenii să facă o pauză şi să reflecteze, să semnaleze solidaritatea şi să direcţioneze atenţia vizitatorilor noştri asupra iniţiativei de a sprijini companiile locale şi regionale", afirmă Helmut Käs, directorul BMW Welt.

Aproximativ 180.000 de mașini trec în fiecare zi pe lângă filiala Mercedes-Benz din Munchen, în timp ce muzeul BMW Welt înregistrează circa trei milioane de vizitatori anual.

Via BMW

Comentarii (4)

  • Nu e corect, BMW i-a pacalit pe cei de la Mercedes. Le-au dat sa expuna o masina chinezeasza in vitrina, in timp ce despre EQC nu se poate spune la fel.
    5 3
  • @mihai,Lasati ca si cel mai mare actionar de la Mercedes sunt chinezii de la Geely.S-au pacalit unul pe altul cu chinezarii.
    7 2
  • Edikkk
    Îşi schimbă şi maimuţele între ei....

    Mda
    2 1
  • inexorabil
    La fel se întâmplă şi cu “solidaritatea” americană. Mi-aduc aminte cum GM desfăşura teste de siguranţă cu maşinile lui…Chrysler Group, ca să “arate” cât erau de vulnerabile. Dar şi cum cei trei coloşi americani se “gratulau” unul pe altul cu demonstraţii pe şosea care reliefau “adevărul” despre “ceilalţi doi”. Toate acestea aveau loc în “cea mai avansată democraţie din lume”. Şi încă sunt la ordinea zilei! Nici dincoace, peste “Marea Băltoacă”, nu vă închipuiţi că situaţia ar sta diferit. Ceea ce ni se livrează înseamnă doar petarde cu semnătura şerpilor din departamentul de marketing. Care pot colabora bine mersi cu omologii din companiile direct concurente, nu-i bai. Desigur, ca să impresioneze moralmente prostimea, dar nu şi să-i ofere avantaje. Şi mă mir că n-a intrat şi Audi în joc, nota bene: fiind mai aproape Ingolstadt de München decât Stuttgart. Dar poate că VAG nu vrea să se dezmintă, în sensul că “Noi preferăm să fim oneşti cu voi, adică să vă prostim pe faţă” :D
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru