Soluția BMW la problema traficului: drumuri suspendate doar pentru biciclete electrice

de Petre Barac
Joi, 23.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW propune construcția de drumuri suspendate doar pentru bicicletele electrice, ca soluție la problema traficului din orașe.

BMW a studiat problemele care duc la congestionarea traficului în orașe, iar soluția este simplă: nemții vor să se construiască mai multe drumuri.

Doar că, potrivit BMW, aceste noi drumuri ar trebui să fie “autostrăzi suspendate doar pentru vehiculele electrice cu două roți”.

Conceptul Vision E3 Way (elevated, electric, efficient), care presupune o rețea de drumuri suspendate pe care să meagă exclusiv bicicletele electrice, a fost lansat de divizia BMW Group Technology Office China.

Propunerea BMW este ca aceste drumuri să conecteze principalele puncte de interes din orașe, stațiile de transport în comun și centrele comerciale. Viteza maximă ar urma să fie de 25 km/h, iar cine nu are o bicicletă electrică va putea să închirieze una de la intrarea pe “autostradă”.

Ideea celor de la BMW nu este privită cu ochi buni, din moment ce autostrăzi suspendate există deja în lume, iar traficul continuă să aibă de suferit chiar și în acele condiții.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • Asta se numeste discriminare!
    De ce nu se vor putea folosi si bicicletele conventionale pe aceste piste?
    6 2
  • Marius
    Pentru ca pe ei ii intereseaza piata. Si vor neaparat ca piata sa fie dominata de electrice. Cum electricele auto sunt un fiasco ... ramane alternativa cu 2 roti de exploatat. E asa greu de inteles?
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru