Soluția Tesla pentru clienții care blochează locurile de încărcare: amendă de 0.4 dolari pe minut de staționare după ce bateria s-a încărcat

de Mircea Meşter
Luni, 19.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru că mulți clienți Tesla preferau să-și lase mașinile ore în șir pe locurile de încărcare, blocând astfel accesul celor care aveau nevoie de "curent", compania americană a găsit o soluție simplă și eficientă: amenzi cu dedicație pentru șoferii indolenți.

Pe măsură ce numărul de puncte de încărcare construite de Tesla s-a înmulțit la nivel mondial, clienții companiei americane au început să se lovească de o problemă reală: mașinile lăsate la încărcat mult peste timpul necesar umplerii bateriei. Altfel spus, există clienți tesla care își "uită" mașinile în priză și profită de locul gratuit de "parcare" în defavoarea celor care au nevoie de încărcarea propriilor electrice.

Tras de mânecă virtual pe Twitter de clienți nemulțumiți, Elon Musk a anunțat acum două săptămâni că va căuta o soluție, iar aceasta a venit la finalul săptămânii care tocmai s-a încheiat. Conform unei postări pe blogul companiei, clienții care își vor lăsa mașinile la încărcat după ce bateriile acestora sunt deja pline vor fi nevoiți să plătească o taxă destul de consistentă care are rolul de a-i descuraja să apeleze la acest tertip: 40 de cenți pentru fiecare minut suplimentar. 

Esential 0.4 dolari este taxa pe care Tesla o percepe fiecărui client indolent pentru fiecare minut în plus petrecut la punctele rapide de încărcare.
Evident, metoda este facilitată de faptul că universul Tesla Motors este unul interconectat.
Astfel, clientul va primi o notificare pe aplicația de smartphone dedicată prin care va fi anunțat că mașina sa e aproape de încărcarea completă. În plus, dacă mașina este scoasă de la încărcat la maxim cinci minute de la finalul încărcării, suma adunată va fi ștearsă din oficiu.

"Ca să fie clar, această taxă este una inventată pur și simplu pentru a îmbunătăți gradul de sastifacție a clienților noștri și sperăm să nu facem niciodată bani astfel", spun cei de la Tesla în comunicarea oficială.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru