Sondaj: 2 din 10 români vor să cumpere o trotinetă electrică până la finalul anului: buget mediu de 2.000 de lei

de Paul Cosma
Vineri, 31.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circa 20% dintre români intenționează să cumpere o trotinetă electrică până la finalul acestui an, bugetul mediu alocat în acest sens fiind de 2.000 de lei, potrivit unui sondaj realizat de o platformă de e-commerce. Decizia de cumpărare vine ca răspuns la traficul aglomerat din marile orașe din România.

Trotinetele electrice sunt unele dintre produsele cu cea mai mare creștere a vânzărilor în ultimii ani, conform datelor statistice furnizate de magazinele online.

Un sondaj evoMAG arată că 2 din 10 români vor să cumpere o trotinetă electrică până la sfârșitul acestui an. Bugetul alocat pentru o astfel de achiziție este în creștere, potrivit sursei citate, clienții find dispuși să plătească, în medie, 2.000 de lei.

Trotinetele electrice sunt achiziționate cu precădere de bărbați (80% dintre cumpărători), cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, care vor să găsească o alternativă la aglomerația din marile orașe și să economisească timp în trafic.

Clienții optează inițial pentru un model cu preț mai scăzut, pentru că își doresc să beneficieze de avantajele pe care le oferă o trotinetă electrică, însă nu sunt dispuși la investiții mai mari. Ulterior, aceștia achiziționează trotinete electrice mai scumpe, care oferă autonomie mai mare, sunt mai confortabile și mai ușoare.

Via evoMAG

Comentarii (5)

  • 20% dintre romani nici nu au 2000 de lei... stire si sondaj facute cu 20% din materia cenusie.
    17 4
  • Adrian
    Lasa ca acum ne vom integra deplin in UE, si vom primit fiecare bani pentru tot ce vrem. Inclusiv trotinete electrice. Parca il aud pe Dan Diaconescu si ai lui 10 000 euro de persoana.
    5 4
  • Rudolf D.
    Bah, aici e site de masini sau de trotinete?!?!
    Ce-i cu reclama asta la jucarii complet inutile si scumpe?
    4 5
  • mircea badea
    deci 2 din 10 sunt hipsteri din clasa de mijloc?
    2 2
  • în medie, 2.000 de lei

    Ba voi v-ati tacanit .... pai de unde sa scoata romanii banii astia pentru nimic . Trotinetele sunt decente , dar nicidecum la banii astia . 2000LEI este o suma foarte mare . Prin afara iti iei una de top , la noi abia una medie , dar asta e alta discutie. Cred ca ati interpretat voi prost sondajul . sau l-ati propus in Primaverii si Pipera , altfel nu vad cum si-ar permite romanii de rand 2000lei pentru o trotineta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru