Sportiva pentru familişti: Toyota GT86 Shooting Brake Concept e spectaculoasă, dar nu va fi lansată niciodată în producţie

de Daniel Popescu
Vineri, 06.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota GT86 Shooting Brake Concept este o demonstraţie că sportivele de curse se pot adresa şi familiştilor, însă conceptul nu va fi lansat şi în producţie de serie.

Divizia australiană a celor de la Toyota a creat un concept special derivat din sportiva de curse GT86, care începând din acest an beneficiază de propria competiţie la Antipozi.

Sub numele Toyota GT86 Shooting Brake se ascunde un concept prin care producătorul japonez vrea să ne demonstreze că sportivele de curse pot fi adaptate inclusiv pentru persoanele familiste.

"Conceptul Shooting Brake este o opţiune de clasă pentru cuplurile active sau a doua maşină pentru familiile care vor ceva diferit. Se potriveşte atât pentru plecările din weekenduri, cât şi pentru circuit, este o maşină pe care ai cumpăra-o cu mintea şi inima", spune Brad Cramb, directorul de marketing al Toyota.

Urmareste Automarket
Dacă îţi verifici deja contul bancar pentru a afla dacă ţi-ai putea permite o astfel de maşină, avem şi o veste proastă: Toyota nu are nicio intenţie să dezvolte conceptul într-un model de serie, acesta fiind practic un simplu exerciţiu de imaginaţie al diviziei australiene.

"Niciodată să nu spui niciodată.

Mi-ar plăcea ca acest concept să ajungă în producţie, dar este în mare măsură doar un concept care demonstrează pasiunea Toyota pentru maşini", explică Tetsuya Tada, inginerul şef al proiectului GT86.

Chiar dacă este doar un concept, Toyota GT86 Shooting Brake a fost condus pe circuit şi, cel mai probabil, utilizează acelaşi motor cu 4 cilindri de 2 litri care alimentează şi modelul de serie.

Via Autocar

Comentarii (7)

  • arogantul
    cine chiar vrea sportiva pt familisti isi ia un V60 Polestar, 367 de cai , 5 usi, deci chiar pt familisti nu ca jucaria de mai sus, siguranta de top
    10 21
  • @arogantul
    Madalina o sa isi ia una pentru colectie, ii plac jucariille roz si de preferat cu baterii
    16 16
  • @@arogantul
    ''Anonimule'' , nu cred ca stii, dar asa o cheama pe partenera mea :)))) . Doar ca ei ii place panarama de VW Golf 7 , mie japonezele. Din pacate nu pot sa o fac sa inteleaga ca VW este o marca de kkt. Asta e........ fetelor le place doar ''carcasa'' .


    On topic : Toyota se axeaza pe masini, iahturi de lux , in special motoare si calitate, nu si afumatura cum e si cazul ''ghermanilor''. Asa-i anonimule ? A mers bn friptura de miel ? Ma gandeam ca ti-a stat in gat si ca ne scutesti macar o saptamana de balariile tale idioate :))))
    10 15
  • :)))))
    @17:06 esti obsedat de Madalescu? Ai vise umede cu el?
    6 12
  • Concept interesant. Dar nu va avea mare căutare dacă va deveni de serie, în Europa domină pragmatismul
    1 0
  • Interesant. Îmi place cum arată conceptul. Poate vin și cei de la Subaru cu un studiu pe baza BRZ.
    0 0
  • Mainii tale drepte ii place VW? Interesant.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru