Ssangyong, în căutarea unui proprietar nou. Contractul cu Edison Motors, anulat

de Tiberiu Safta
Joi, 31.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ssangyong se află, din nou, în căutarea unui proprietar, după ce acordul cu Edison Motors a fost anulat. Cea din urmă companie, producătoare de autobuze electrice, a preluat constructorul sud-coreean în ianuarie, însă nu a plătit la timp suma necesară pentru preluarea completă a lui Ssangyong înainte de termenul limită, stabilit pentru 25 martie.

Povestea tumultuoasă a mărcii SsangYong continuă. După ce părea că viitorul mărcii este asigurat ca urmare a unei perioade de insolvență și control judiciar, constructorul sud-coreean este nevoit să caute un nou proprietar. Asta vine la doar două luni după ce Edison Motors, o companie de autobuze electrice, a preluat Ssangyong.

Potrivit publicației Automotive News, se pare că Edison Motors nu a putut să plătească suma de 205 milioane de euro pentru preluarea completă la timp a constructorului coreean. Termenul limită pentru această plată fusese stabilit pentru 25 martie.

Anterior, Ssangyong a fost controlat de Mahindra, o companie producătoare de mașini din India. Din cauza problemelor financiare, constructorul coreean a intrat în faliment în 2020 și a fost plasat sub control judiciar în anul următor. În 2021, Ssangyong a reușit să vândă 84.496 de mașini, cu 21% mai puține decât în 2020. Vânzările europene au crescut, însă, cu 15% în ultimul an.

În pofida problemelor majore de care are parte Ssangyong, acesta continuă să producă și să comercializeze mașini la nivel mondial.

Recent, constructorul coreean a oferit și câteva imagini cu două viitoare modele, numite J100 și X200.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru