Ssangyong încearcă rețete noi pentru piața europeană: un Korando electric cu autonomie de 300 de kilometri

de Bogdan Mirică
Joi, 13.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ssangyong va încerca să abordeze publicul din Europa cu o versiune nouă a modelului Korando. Ea va fi 100% electrică și va debuta odată cu noua generație Korando.

Prezența SsangYong pe piața din Europa este una destul de timidă. Cu toate acestea, sud-coreenii vând actualul Korando încă din 2010, semn că au mirosit de multă vreme potențialul segmentului SUV-urilor.

Chiar dacă are deja o vârstă înaintată, iar ciclul de viață ar trebui să se apropie de final, Ssangyong susține că va mai trece o vreme până când vom vedea o nouă generație. Cel mai probabil, ea va fi dezvăluită în anul 2019 și, odată cu ea, își va face apariția și o versiune electrică.

Cel puțin așa promit oficialii Ssangyong, care afirmă că modelul cu zero emisii va putea parcurge o distanță de 300 de kilometri. Deși nu au dat publicității foarte multe detalii despre viitorul Korando electric, cei de la Ssangyong au afirmat că vor folosi tehnologie de la părintele indian Mahindra, cel care a cumpărat compania în urmă cu un an.

Esential 300 de kilometri ar urma să fie autonomia viitorului Korando electric.
Versiunea electrică a noului Korando va fi vândută alături de celelalte motorizări convenționale pentru a se putea adresa unei mase mari de clienți.

Până la viitorul Korando electric, Ssangyong are în plan un alt model important. Acesta ar urma să fie viitoarea generație Rexton, așteptată în 2018, însă fără o versiune electrică programată. Noul Rexton ar trebui să beneficieze de pe urma designului elaborat de Pininfarina, casa de design italiană fiind și ea recent înglobată în conglomeratul Mahindra.

Comentarii (3)

  • foarte misto masina. bravo lor!!
    1 2
  • conform comunicatului dat la Paris noua generatie Rexton isi va face debutul in 2017, masină aflata deja in teste
    1 1
  • Arata ca porcu' sa o tina ei !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru