Stellantis a depășit Grupul Volkswagen la vânzări în Europa, în 2021

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Marti, 15.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis a devenit, oficial, liderul pieței din Europa după ce a reușit să depășească Grupul Volkswagen la numărul total de mașini vândute pe continent, în 2021.

Stellantis a reușit să depășească Grupul Volkswagen în 2021 și a devenit, astfel, cel mai mare producător auto din Europa. Anul trecut, compania multinațională a vândut 3.166 milioane de vehicule pe Bătrânul Continent. Prin comparație, Grupul Volkswagen se află la mică distanță, cu 3.161 milioane de mașini înmatriculate, cu 754 de vehicule mai puține decât Stellantis.

Diferența a fost determinată de vânzarea vehiculelor comerciale ușoare. Astfel, Stellantis a vândut 722.702 unități, la mare distanță față de grupul german, care a vândut doar 210.583 de astfel de vehicule. Față de mărcile din cadrul Stellantis, marca Volkswagen este singura din cadrul grupului din Wolfsburg care vinde astfel de vehicule, ceea ce explică diferența mare dintre cele două companii în acest segment.

Chiar și așa, Volkswagen rămâne lider în segmentul autoturismelor vândute anul trecut în Europa, cu 2.95 milioane de mașini vândute. Asta în timp ce Stellantis a vândut 2.43 milioane de autoturisme.

Imediat în urma celor doi se află Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, care a vândut în total 1.78 milioane de vehicule. Dintre acestea, 1.41 au fost autoturisme.

În afara primilor trei clasați se află Grupul Hyundai-Kia, cu un milion de mașini vândute. Clasamentul este completat de Ford, care nu a depășit pragul de un milion. Constructorul american a vândut 886.812 exemplare anul trecut.

Grupul Volkswagen a dominat piața europeană pentru mulți ani la rând. Însă, criza mondială de semiconductori a afectat profund concernul german, care s-a văzut nevoit, în mai multe rânduri, să oprească temporar liniile de producție. Spre deosebire de acesta, Stellantis a gestionat mai bine situația, lucru care l-a adus în topul clasamentului.

via Profit

Comentarii (8)

  • Johnny
    Veste buna daca luam in calcul ca Stellantis reprezinta mare parte din industria auto Franceza si Italiana. Este pacat sa nu sprijinim marcile Europene si apoi ne plangem ca suntem acaparati de asiatici pe toate fronturile. De asemenea fara aceasta firma Europa ar insemna doar Germania in industria auto.
    Cred ca Stelantis reuneste cele mai emblematice marci din 3 tari.
    Succes si la mai mare..
    21 6
  • Roexit
    Mărcile europene să facă bine să se sprijine singure prin oferirea de automobile cu un raport preț/calitate competitiv (este patetic și dezgustător apelul la sprijinirea acestor mărci doar pe motiv de europenism).

    Stellantis, Volkswagen și Renault Nissan au vândut împreună vreo 8 milioane de mașini, iar Hyundai și Ford au livrat aproape 2 milioane, adică un raport de cam 4:1.
    Dacă ne uităm la numărul de fabrici deținute de primele trei companii în Europa și le comparăm cu numărul de fabrici deținute de coreeni și americani pe același continent, vom vedea un raport mult diferit de cel al numărului de automobile vândute.

    Companiile europene trebuie să renunțe la politica păguboasă a uzurii programate, fiindcă altfel nu vor fi capabile să facă față avalanșei de mașini neeuropene (în special cele chinezești) care vor inunda piața începând cu anul viitor.
    8 3
  • Edikkk
    Hyundai Kia 1 milion.... wow...

    Bravo lor, ce să zic

    Japonezii, în schimb, nu prea există în Europa


    Era o vreme când erau ieftini şi buni, dar anii ăia sunt de mult apuși
    3 11
  • @ electrikk
    WOauu sa comparam KIA Hyundai cu tripleta germana. Cand neamțul făcea mașini Hyundai nu exista... Au apărut și ei 80 de ani mai târziu.
    5 8
  • Seriff
    Au aparut peste 80 de ani, dar au venit cu niste preturi sub concurenta, motiv pentru care vand de rup.
    Stellantis cere 27.000 pe un c4 suv de 1.2 in 3 cilindrii, iar un Tucson 1.6 in 4 cilindrii e 25.000, fa si tu calculul, oare ce o cumpara omul?
    3 1
  • Johnny
    Preturile de lista sunt comparabile la acelasi nivel de echipare la toti constructorii, diferenta o fac dotarile. De regula europenii sunt flexibili la negociere si ofera discounturi mai mari...dar trebuie sa treci pe la ei.
    Pt cine nu stie , midelul de lucru al asiaticilor difera de europeni si anericani, care lucreaza cu stocuri mari si produc pe stoc. Asiaticii lucreaza pe modelul " Just in time" fara stocuri mari si de regula timpi matmri de asteptare, inflexilbilitaye, etc...Anul trecut a fost exceptional cand tipii au fost mai mari la ceilalti..dupa un sabotaj pus la cale de China impreuna cu vecinii...iar noi punem botul ca ei au oferta buna si ieftina
    1 6
  • Johnny
    Scuze de erorile ortografice, cred ca se imtelege totusi mai sus.
    Voiam sa mai adaug ca ne putem astepta pe viitor la sabotaj maxim.pe partea de componente in multe industrii, ca politica de raspuns la SUA, dar si de consolidare a companiilor Chinezesti...Am vazut cred ce s- a intamplat si pe partea medicala. Poate de vor trezii politicienii intr- un final
    0 6
  • M-am uitat in toate felurile dupa un Peugeot 3008, dar infotainment cu aspect de pian pentru copii a fost total failure.
    Am studiat intens instoria industriei auto, m-am uitat in propria parcare, am reconsiderat scaderea calitatii si cresterea pretului germanelor detinute așa că kia,
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru