Stellantis vrea să tripleze vânzările de mașini electrice și hibride în 2021

de Paul Cosma
Joi, 01.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis plănuiește să atingă vânzări de 400.000 de mașini electrice și hibride în 2021, potrivit declarațiilor făcute de președintele John Elkann.

Noul grup format prin fuziunea PSA-FCA are planuri ambițioase privind electrificarea, prin lansarea a 11 modele noi în cursul acestui an. 

Astfel, Stellantis speră că vânzările sale de vehicule electrificate vor ajunge la 400.000 de unități, de aproape 3 ori mai multe decât în 2020, când a înregistrat 139.000 de exemplare comercializate. 

Declarația îi aparține președintelui John Elkann și vine ca o promisiune în fața acționarilor companiei. 

Grupul Stellantis își propune ca toate modelele pe care le oferă în Europa să aibă versiuni electrice sau hibride până în 2025. 

Vânzările din primele două luni ale anului pun Stellantis pe prima poziție în topul constructorilor europeni, în fața Volkswagen. Cel mai comercializat model al grupului, în luna februarie, a fost Peugeot 208. 

Via Reuters

Comentarii (4)

  • inexorabil
    I-a cuprins şi pe-ăştia tremurul e-plandemiei.
    15 8
  • mai pe romaneste:

    bam - bam - bam
    5 11
  • inexorabil
    Fii serios; limba română cultă nu admite o asemenea interjecţie.

    Comunicat important pentru ţară.
    Atunci când te voi simţi cu voinţa ferm angajată, vom iniţia împreună (cu Electrikkk) lecţii interactive de gramatică şi ortografie, adică la care pot participa toţi cetăţenii scumpei noastre patrii liberalo-socialiste.
    Oricum, nu irosi preţiosul timp, ci procură-ţi penar şi alte ustensile nelipsite elevului destoinic şi sârguitor. Eu îmi pregătesc doar rigla lungă din lemn.
    9 3
  • inexorabil
    PS. Da, ştiu, mă dovedesc excesiv de belicos, dar necazul este că atât părinţii, cât şi cadrele didactice de astăzi nu se mai dovedesc de niciun fel, astfel că se “formează” nişte minunăţii de generaţii taman pasibile de acele acte antisociale pe care “inexopixu” mi le pune mie în cârcă din…pix. Mai ales că epoca prosperităţii (artificial întreţinute) deja îşi mijeşte colţii sfârşitului şi atunci alde tati şi mami nu vor mai avea de unde şi cum să le satisfacă hatârurile răsfăţaţilor “vremurilor avansate”.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru