Strategie Mercedes-Benz România: model electric în fiecare segment din gamă, până în 2025

de Alexandru Monenciu
Marti, 21.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz România va adopta strategia de mobilitate electrică a companiei mamă. Așadar, până în 2025, Mercedes România va avea alternativă electrică în fiecare segment.

Până în 2025, constructorul german de automobile își propune să ofere cel puțin un model electric în fiecare segment din gamă. Acum, Mercedes-Benz România anunță că va urma, la rândul său, această strategie.

Totodată, în următorii patru ani, divizia locală intenționează ca 50% din vânzările din România să fie reprezentate de mașini electrificate (electrice și plug-in hybrid). În prezent, procentajul este de 20%.

"Industria automobilelor trece prin cea mai mare transformare din acest secol. La 135 de ani după ce Mercedes-Benz a inventat automobilul, compania se reinventează pentru a fi pregătită pentru viitor," a declarat Amanda Zhang, CEO Mercedes-Benz România.

În prezent, portofoliul Mercedes-Benz conține nouă modele plug-in hybrid. Totodată, clienții pot opta pentru unul dintre cele trei modele pur electrice: EQC, EQA și EQS. În 2022, urmează EQB și EQV, dar și un nou SUV electric.

via Wall-Street.ro

Comentarii (8)

  • Pai si ce treaba are MB Romania in strategia asta? Se fabrica cumva toate masinile aici? Se fac toate strategiile aici? Se face toata dezvoltarea aici?
    Aaa, s-au decis sa le importe si sa le vanda si pe aici. Asta-i alta treaba dar nu e vreo decizie luata pe aici si nici nu merita sa fie o stire. Dar asa e prin presa, cand n-avem stiri, dam o tura pe la departamentele de marketing ale importatorilor si incropim ceva.
    20 3
  • Mercedes România are treabă pentru că nu are nimic împotriva noii strategii, deci firma mamă are undă verde
    11 1
  • Edikkk
    Este o strategie de vânzări.
    Direcţia o dă firma mamă.

    Ce este important de înţeles este că stocurile vor cuprinde 50% BEV şi PHEV
    deci nu vor fi situaţii în care îţi doreşti să cumperi un VW e-up dar au fost doar câteva, aşa ca să iasă media pe flotă bine

    Bravo Mercedes, cam lent, dar e bine şi aşa decât deloc.
    3 21
  • inexorabil
    În timp ce rulează un autovehicul, n-ar fi exclus ca una dintre roţi să declare răspicat, ca să nu uite celelalte: “Eu mă rotesc în acelaşi sens cu voi şi efectuez tot atâtea rotaţii ca şi voi”.

    Oricum, articolul merită un premiu, categoria Gică Hagi: “La anul vine un an nou şi alt an”.
    15 8
  • Daca era vreun articol ca Mercedes a descoperit ca dieselul e mai bun ca electricul aplaudau toti pe aici.
    Asa nu prea gusta romanii stirile astea demne de vestici. Lor le place sa puta si sa fie mereu in urma.
    Si nu doar ca le place asta, desi nu sunt interesati de electrice, isi dau mereu cu parerea, ca asa e romanul, sta bine la capitolul dat cu parerea. Daca ar fi toti mai inteligenti, nu ar fi Romania mereu pe ultimele locuri la stirile pozitive si pe primele la morti in accidente rutiere.
    4 17
  • Nu există nicio „știre demnă de vestici” (cam rasistă afirmația).
    ...Iar datul cu părerea e un drept legitim și dezirabil. Nici cu lipsa de inteligență a românilor nu sunt de acord. Nu lipsa de inteligență e problema românilor ci lipsa de caractere.
    7 2
  • Seriff
    @Vali, zi-mi tu care e mai inteligent, ala care baga motorina in 2 minute si merge 1000 km oriunde fara griji, sau ala care sta 2 ore sa incarce o masina pentru 300 km autonomie si la drum lung sta sa caute statii de alimentare prin supermarket-uri si spera sa fie libere ca sa poata sta o ora si pe acolo?
    Ce e nou nu inseamna ca e si bun.
    12 6
  • Vali/Mihai/Andrei etc. e gagauz din Comrat care e platit la norma sa arunce cu rahat in romani orice ar face ei. Nu-i mai dati atentie trollului. Atat poate el. Sa repete mereu si mereu acelasi text pe care altii i l-au pus in fata in speranta ca va strange si el niste ruble sa-si ia un GAZ69 ca sa se dea mare la matracucile de la el din colhoz.
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru