STUDIU: Mașina personală rămâne mijlocul de transport preferat al românilor

de Alexandru Monenciu, Foto:Depositphotos.com
Luni, 18.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță Deloitte, mașina personală rămâne mijlocul de transport zilnic preferat de 40% dintre români. Tot același studiu arată că românii ar plăti mai mult pentru o mașină electrică decât pentru una termică.

Compania de consultanță Deloitte a realizat un studiu pe baza unui sondaj la care au participat peste 26.000 de consumatori din 25 de țări din întreaga lume, inclusiv România.

Potrivit acestui studiu, pentru 40% dintre români mașina personală rămâne mijlocul de transport zilnic preferat. Mai mult, 63% susțin că această preferință se va menține și în anii următori.

Românii sunt dispuși să plătească suplimentar pentru sistemele de siguranță (91%) și pentru o mașină cu sistem de propulsie electric (89%).

Studiul mai arată că, deși ar plăti mai mult pentru o mașină cu zero emisii decât pentru una termică, 70% dintre consumatorii români susțin că se așteaptă să plătească cel mult 100.000 de lei (aproximativ 20.000 de euro) pentru un asemenea vehicul.

Totodată, 16% dintre români recunosc că pandemia i-a "forțat" să își cumpere o mașină personală, pentru a evita transportul public. Dacă tot suntem la acest capitol, 55% preferă să cumpere o mașină cu numerar, iar 4 din 10 apelează la credit bancar sau leasing.

Românii sunt reticenți cu privire la achiziția online a unei mașini, tocmai de aceea peste 80% optează pentru achiziția fizică.

via Economica

Comentarii (4)

  • Foarte greu se va rezolva problema asta in Romania, pe de o parte avem un transport in comun care ar putea fi imbunatatit cu un minim de efort in multe orase, autobuze mai noi si statii puse cum si unde trebuie. De exemplu in Cluj autogara nu este la distana de mers de gara si autobuzul cu numarul 5 te ia si te lasa la vreo 250 m distanta de aeroport in loc sa intre pana la terminal.

    Avem in 2022 statii plasate in noroi sau care nu sunt acoperite.

    Pe urma avem multe cazane care circula pe strazi, citisem un articol automarket mai vechi unde zicea ca 25% din masinile controlate de RAR neconforme si cu defectiuni grave. De ce nu face RAR controale zilnic? Pedepsele sunt prea mici pentru cei care elimina filtrul de particule, aici as face dosar penal. Multe masini inca ce au faruri aftermarket care iti dau direct in ochi. E prea ieftin sa detii o tigaie cu care afumi si faci magarii in trafic.
    12 4
  • Faptul că românii "ar plati" mai mult pentru o mașină cu zero emisii decât pentru una termică , e că și cum aș zice că eu "m as duce" in vacanta in Maldive mai degrabă decât la Eforie sau că "aș mânca" friptura in loc de parizer. Suntem rupți , da ne "dam" pe electrice. Bravos națiune.
    12 5
  • Seriff
    Atata timp cat cu transportul in comun faci mai mult pana la munca si inapoi decat cu masina, plus ca stai inghesuit cu 1000 de pensionari, logic ca preferi sa te duci cu masina ta, in confortul tau personal, un studiu idiot.
    11 8
  • Așa se întâmplă când vrei să toci niște bani: faci studii din care să afli ceva ce știe toată lumea.

    Urmează studii din care să se afle ce culoare au frunzele sau cerul și dacă apa e udă...
    10 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru