Studiu: Un accident auto poate fi mai stresant decât un salt cu paraşuta

de Sebastian Toma
Joi, 13.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a realizat un studiu împreună cu Universitatea MIT din SUA pentru a descoperi cât de stresant este şofatul. Constructorul vrea să dezvolte sisteme care să reducă nivelul de stres al şoferilor.

Audi a finanţat un studiu realizat de Massachusetts Institute of Technology pentru a urmări nivelul de stres înregistrat de şoferi în timpul condusului. Constructorul german a solicitat acest studiu în vederea obţinerii de informaţii pentru dezvoltarea de sisteme care să reducă nivelul de stres al şoferilor. Indexul de frustrare rutieră a fost realizat prin monitorizarea senzorilor de pe faţă şi corp, a senzorilor de conductivitate a pielii şi a înregistrărilor din mediu pentru a descoperi factorii tulburători din trafic. Cercetările au fost realizate în trafic, Audi împrumutând o flotă de Q5 pe care să le conducă subiecţii.

Cercetările au durat 12 luni şi au vizat 30 de zone metropolitane din Statele Unite ale Americii şi o serie de tipuri de drum. Rezultatele cercetărilor din trafic au fost comparate apoi cu cele alte altor activităţi, cum ar fi sporturi de aventură, o examinare scrisă sau consumarea unei mese. Potrivit cercetătorilor de la MIT, unii şoferi au resimţit niveluri de stres comparabile cu cele măsurate în timpul unui salt cu paraşuta.

Respectivul rezultat a fost obţinut în momentul în care maşina condusă de un subiect a fost lovită de un alt vehicul.

Urmareste Automarket
Împreună cu inginerii MIT, Audi vrea să dezvolte noua generaţie de vehicule autonome, care să le ofere şoferilor o experienţă de condus fără stres. Până la apariţia acestora, Audi vrea să dezvolte sisteme care să ajute şoferii în situaţiile de urgenţă şi în aglomeraţii, momente în care nivelurile de stres percepute de organism ating cote ridicate şi îi tulbură experienţa de condus a clientului.

Via MIT | Audi

Comentarii (1)

  • Mi se pare firesc sa fie asa. De cele mai multe ori oamenii sar cu parasuta pentru ca vor, ceea ce nu se poate spune despre un accident!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru