SUA: Vânzările BMW au depăşit Mercedes în primele şase luni ale anului

de Bogdan Mirică
Miercuri, 02.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După primele şase luni ale anului, BMW a vândut mai multe maşini decât Mercedes pe piaţa din SUA, revenind în vârful clasamentului producătorilor premium.

Sfârşitul anul 2013 a adus celor de la Mercedes-Benz titlul de cel mai vândut brand al anului. La şase luni după acest succes, BMW reaprinde disputa, reuşind să revină din nou pe prima poziţie.

Mai exact, în intervalul ianuarie-iunie, constructorul bavarez a reuşit să vândă americanilor 157.382 de maşini, depăşind astfel Mercedes, care nu a reuşit să convingă decât 151.624 de clienţi.

Uşor de intuit, aceste şase luni au fost cele mai bune din istoria diviziei americane BMW, cele peste 157.000 de maşini reprezentând un record absolut. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările brandului BMW au crescut cu 12.1%.

Totuşi, victoria constructorului din Munchen s-ar putea să fie de scurtă durată. Ofensiva Mercedes pe Tărâmul Făgăduinţei abia se pregăteşte să înceapă. În Stuttgart se fac ultimele pregătiri pentru ca noile generaţii C-Klasse şi S-Klasse să ajungă în showroom-urile din Statele Unite. Modelele ar urma să aducă un plus de clienţi pentru germani în a doua jumătate a anului.

Revenind la performanţa celor de la BMW trebuie să precizăm că brandul din Munchen nu a fost ajutat mai deloc de către Mini.

Britanicii nu reuşesc să intre pe sub pielea americanilor, vânzările fiind în scădere cu 25.4%. Din fericire, modele noi precum Seria 2 şi seria 4 ajută Grupul BMW să aibă o creştere de 5.1 procente pe piaţa din SUA.

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele modelelor noastre Seria 2 şi Seria 4, pentru că sunt motorul creşterii noastre şi stâlpii pe care se bazează brandul BMW”, a declarat Ludwig Willisch, preşedintele BMW America de Nord.

Comentarii (5)

  • johnny_Zwee
    e si normal, fac masini exceptionale
    12 7
  • Mitica
    Si cand te gandesti ca un motiv principal e un amarat de ecran, prost ales de Mercedes...
    7 5
  • odata cu noul C-classe vanzarile Mercedes vor creste substantial....si probabil va depasi BMW pana la sfarsitul anului......
    plus de asta sedanul CLA deabea sa lansat ....probabil va fi urmat de GLA care si acesta va aduna destule comenzi...
    BMW are ca jucatori principali seria 2,seria 3,seria 4.....si va urma si seria 4 Grac Coupe....
    oricum lupta va fi stransa.........
    7 5
  • HECTOR
    am vazut zilele astea 4 grand coupe...si pot spune ca arata foarte bine...cei care nu l-ati vazut life abtineti-va..nici mie nu mi-a placut,initial.
    11 3
  • abc_e?
    @tzenu_bmw
    Cam grea limba românească băiete!
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru