Subaru: Actualul WRX nu va primi o versiune STI. În viitor ar putea fi electrificată

de Alexandru Monenciu
Duminica, 13.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit japonezilor de la Subaru, actuala generație WRX nu va primi o versiune STI echipată cu motor termic. Pe viitor, marca niponă se gândește la un WRX STI electrificat.

A doua generație Subaru WRX a debutat în toamna anului trecut, fiind anunțată încă din 2017 de o serie de concepte lansate sub denumirea Viziv Performance. Este echipată cu un motor turbo, pe benzină, de 2.4 litri capabil de 275 CP și 349 Nm.

Fanii așteaptă, însă, o versiune de performanță STI. Pe care, din nefericire, nu o vor primi prea curând.

Potrivit reprezentanților Subaru, marca niponă se concentrează pe electrificare, astfel că un viitor WRX STI ar putea fi echipat cu un sistem de propulsie electrificat. Așadar, "un nou WRX STI cu motor termic nu va fi produs pe noua platformă WRX."

Cu alte cuvinte, cel puțin pentru moment, o versiune WRX STI nu este în cărți. "Actuala generație WRX nu va primi o versiune STI. Electrificarea poate însemna fie un sistem de propulsie hibrid, fie pur electric," a declarat un purtător de cuvânt.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru