Succesorul lui Audi R8 va fi electric. Ar putea fi lansat până în 2030

de Tiberiu Safta
Luni, 02.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui oficial al mărcii germane, succesorul lui Audi R8 va fi un model electric. Viitorul model de performanță va fi bazat pe noua platformă SSP a constructorului și ar putea fi lansat până la sfârșitul deceniului.

Au mai rămas doar 2 luni până când ne vom lua rămas bun de la Audi R8 așa cum îl știm noi. Primul supercar al mărcii germane a fost lansat în 2007 și de atunci a devenit un model de legendă în industria auto. Actuala generație a modelului de performanță a fost introdusă în 2015, iar aceasta va continua să fie produsă până la finalul lui 2023.

Chiar dacă Audi R8 va înceta să mai fie produs în scurt timp, Audi nu renunță la ideea de a pregăti un succesor pentru acesta. De altfel, un oficial al mărcii cu sediul la Ingolstadt a oferit un indiciu că succesorul lui R8 va fi un supercar electric.

Acel oficial este Oliver Hoffman, șeful departamentului de dezvoltare tehnică a mărcii. Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, Hoffman precizează că noua platformă SSP pentru viitoarele modele electrice va putea fi adaptată și reconfigurată pentru mașini sport și emblematice. Cu această ocazie, Hoffman mai spune că viitoarele modele de performanță bazate pe această platformă vor utiliza sisteme și module unice, create special pentru acestea.

Oficialul mărcii germane nu a oferit mai multe detalii, dar sugerează că Audi a început să lucreze deja la un viitor supercar electric. Deocamdată, nu se cunoaște anul lansării viitorului model de performanță, însă este foarte probabil ca acesta să fie prezentat până la sfârșitul actualului deceniu.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru