SURSE: BMW Z4 nu va mai primi o generație nouă

de Tiberiu Safta
Luni, 18.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor noi informații apărute în presă, mai multe modele BMW, printre care și Z4, ar urma să nu mai primească o generație nouă. De aceeași soartă ar putea avea parte și Rolls-Royce Ghost.

Conform publicației americane Car & Driver, BMW Z4 nu va mai primi o generație nouă odată cu încetarea producției actualului model. Informația nu a fost confirmată oficial de către constructorul german, însă un succesor pentru modelul decapotabil nu va mai fi produs din cauza vânzărilor mici ale actualului Z4 pe anumite piețe importante.

De exemplu, pe piața din Statele Unite, BMW Z4 a fost vândut în doar 1881 de exemplare în 2023. Înainte de criza cauzată de pandemia de coronavirus, modelul decapotabil se vindea aproape în fiecare an în circa 10.000 de exemplare.

BMW Z4 nu este singurul model care ar urma să nu mai primească un succesor. De aceeași soartă ar urma să aibă parte și BMW Seria 8 Coupe și varianta decapotabilă a acestui model. Astfel, conform informațiilor apărute în publicația Car & Driver, BMW Seria 8 va continua să existe doar în varianta Gran Coupe.

La final, tot aceeași publicație mai spune că și Rolls-Royce Ghost urmează să fie pus pe făraș.

În același timp, marca Alpina, care este deținută de BMW, ar urma să fie transformată într-o marcă de lux.

Deocamdată, informațiile cu privire la viitorul modelelor menționate nu au fost confirmate de către BMW.

via Car & Driver

Comentarii (1)

  • George Simion
    niste tarani..toti viseaza acum cat mai mare, mai suspendata, dulapuri cat mai de pork!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru