Surse: grupul Baidu, echivalentul Google din China, vrea să producă propriile mașini electrice

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Marti, 15.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Baidu, rivalii Google și deținătorii unuia dintre cele mai mari motoare de căutare din lume, vor să producă propriile mașini electrice și au început discuții cu mai mulți producători auto în acest sens, potrivit unor surse apropiate de companie.

Tot mai mulți giganți tehnologici vor să investească în industria auto în contextul oportunităților oferite de digitalizarea și electrificarea vehiculelor.

Compania chineză Baidu, competitor direct pentru Google, este interesată să construiască mașini electrice prin externalizarea producției sau crearea unui joint-venture alături de producători auto, dar în care Baidu să fie acționar majoritar.

Informațiile au fost prezentate de agenția Reuters, care citează trei surse apropiate de grupul chinez.

Potrivit surselor, Baidu a avut discuţii preliminare cu mai mulţi producători auto, printre care Geely, Guangzhou Automobile şi FAW, însă nu a ajuns până acum la nicio înțelegere.

Baidu a înfiinţat divizia de maşini autonome Apollo în 2017. Divizia furnizează în principal soluţii tehnologice bazate pe inteligenţă artificială şi lucrează cu producători auto precum Geely, Volkswagen, Toyota şi Ford.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru