SURSE: Mercedes-Benz va renunța la Clasa A și Clasa B în 2025

de Tiberiu Safta
Marti, 28.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit publicației germane Handelsblatt, Mercedes-Benz ar urma să renunțe definitiv la modelele Clasa A și Clasa B în 2025. Oprirea producției acestor modele face parte din planul constructorului german de a se concentra mai mult pe modelele de lux.

La începutul acestui an, Mercedes-Benz și-a anunțat intenția de a se concentra mai mult asupra viitoarelor modele de lux ale mărcii, datorită profitabilității mai mari pe care le au acestea. Asta înseamnă că unele modele, în special cele de dimensiuni compacte și accesibile, ar urma să fie retrase în viitorul apropiat. Știm deja că Mercedes-Benz va renunța la varianta sedan a lui Clasa A, la Clasa B și la Clasa CLA Shooting Brake, iar, recent, au apărut zvonuri că și Clasa A hatchback va avea aceeași soartă.

Acum, se pare că Mercedes-Benz s-a hotărât să retragă complet Clasa A și Clasa B în anul 2025. Informația a fost dezvăluită de publicația germană Handelsblatt, care spune că niciunul dintre cele două modele nu vor mai primi un succesor. Chiar și așa, este de așteptat ca cele două modele să primească actualizări importante în acest an, înainte de a fi retrase.

Prima generație Mercedes-Benz Clasa A a fost introdusă în 1997 și a marcat debutul mărcii germane în segmentul mașinilor compacte.

A doua generație a urmat în 2004, iar cea de-a treia a venit în 2012. Actuala generație datează din 2018 și a primit, pentru prima dată, o variantă sedan. Mercedes-Benz Clasa A este un rival important pentru Audi A3 și BMW Seria 1.

Mercedes-Benz Clasa B a fost introdus în 2005, urmat de cea de-a doua iterație în 2011. Abia în 2019 a venit și actuala generație a monovolumului de dimensiuni compacte.

Chiar dacă Mercedes-Benz se va concentra mai mult asupra segmentului de lux, constructorul german nu va renunța în totalitate la modelele compacte. Pentru asta, Mercedes-Benz va introduce propriul său segment Entry Luxury, pentru mașini compacte de lux. Aceste mașini se vor baza pe noua platformă MMA, construită pentru modele electrice, dar care va putea acomoda și propulsoare hibride.

Printre viitoarele modele bazate pe această platformă se numără succesorul lui CLA și viitoarele generații ale modelelor GLA, GLB, EQA și EQB. Aceste modele ar urma să apară începând din 2024.

În acel an va fi introdus și viitorul sistem multimedia MB.OS.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Fara sa fiu neaparat un fan al SUVurilor trebuie sa recunosc ca din cauza lor clasa compacta clasica este pe duca, are soarta pecetluita, iar clasa medie e de mult terminata. De la compacte doar Golful mai misca cat de cat si probabil va fi ultimul care va sucomba, dar vanzarile de compacte clasice sunt clar in picaj. Mai merge binisor clasa mica, in rest SUVurile de orice fel si marime se vand pe rupte.
    9 2
  • Renault-Benz
    E posibil ca preferința pentru SUV-uri să fi dus la scăderea cererii pentru compacte dar, în cazul Mercedes, e la fel de posibil ca oamenii să nu mai dorească să cumpere mașini Renault cu sigla înstelată.
    12 2
  • cred ca seful anterior isi dorea cu orice pret sa fie no 1 la vanzari in segmentul premium, cu orice cost. A plecat mosu' si astia noi isi dau seama ca nu pot duce "razboiul" asta le nesfarsit, e obositor sa faci asta. Mai bine vand mai putine, dar cu marje de profit mai mari...
    5 0
  • Octavian
    Mda,
    mai bine vinzi 2buc x 80k decat 5buc x 30k
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru