SURSE: Nissan Leaf nu va mai primi o generație nouă. Va fi înlocuit cu un crossover electric nou

de Tiberiu Safta
Vineri, 15.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor zvonuri recente, Nissan Leaf nu va mai primi o generație nouă odată cu retragerea actualului model electric de pe piață. Mai mult, acesta ar urma să fie înlocuit de un crossover electric nou în 2025.

În lumea mașinilor electrice, Nissan Leaf este unul dintre cele mai importante modele. Leaf a fost lansat pentru prima dată în 2010 și a reprezentat startul epocii electrice pentru marca japoneză. Cea de-a doua și actuala generație a fost dezvăluită în 2018. Tot din același ani, Nissan Leaf a devenit unicul model al constructorului nipon în clasa compactă.

Acum, însă, se pare că viața lui Nissan Leaf va fi mai scurtă decât era de așteptat. Potrivit publicației Automotive News, modelul pur electric nu va mai primi o generație nouă și va fi retras complet în 2025.

Nissan Leaf ar urma să fie înlocuit de un alt model electric complet nou. Acesta va fi un crossover bazat pe platforma CMF-EV și ar urma să fie lansat la jumătatea deceniului curent. Chiar dacă Nissan Leaf a fost un pionier în segmentul său, acesta nu s-a bucurat de un succes comercial la nivelul așteptărilor mărcii japoneze.

În Statele Unite, de exemplu, cel mai bun an pentru Leaf a fost 2014, atunci când au fost vândute 30.200 de unități.

Pe această piață, doar peste 7600 de exemplare în prima jumătate a lui 2022.

Viitorul crossover electric Nissan va fi produs în Marea Britanie, la uzina din Sunderland.

via InsideEVs

Comentarii (3)

  • de ce suv-uri?! https://www.bristolpost.co.uk/news/bristol-news/climate-activists-extinguish-tyres-90-7336045
    2 2
  • Cum puterea de cumpărare creste in draci, este absolut normal sa se înlocuiască Leaf cu un cross sau un SUV care sa sara de 40.000. Dacă le țin sub exista riscul sa se cumpere si cum nu găsesc semiconductori rămân show-room-rile goale ;)
    10 1
  • CMF-EV fiind platforma folosită pentru Nissan Arya și Renault MeganE E-Tech Electric.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru